JIKA sudah mendarat di Bumi Kenyalang, rugi rasanya jika tidak mencuba kepelbagaian gastronomi yang ditawarkan oleh lebih 27 etnik di negeri itu.
Selain menikmati keenakan laksa sarawak dan mi kolok, dua sajian signatur yang popular di sana, apa kata anda mencuba pula hidangan etnik Melanau iaitu umai ikan empirang dan linut.
Namanya agak pelik namun usah gusar kerana hidangan ringkas ini rasanya cukup enak walaupun bagi yang pertama kali mencubanya
6 comments:
tidaaaaaaaaaaak
sy penah makan masa hunymun kat kuching dlu.sedap taw umai ni.at first tanak makan,tp alang2 da smpai s'wak nak la rasa mknn dorg.sedap..siyes..x rase pun cam mkn ikan mentah.masa tu makan gn nasi.
hihok.. bab makan. jommmmmm
yummmieee
oh nooooooo
fuhyoooo
Assalamualaikum Nur
masa melancong kat sana tu hari...tak jumpa resepi ni...kalau tidak...nak cuba juga..
Post a Comment