- Penghasilan daging burger lembu adalah melalui proses Trimming,
iaitu mencampurkan bahagian daging yang tidak terjual kerana terlalu banyak lemak.
- Daging burger dan sosej akan mengunakan MRM (Mechanically Recovered Meat)
*Proses mencampurkan semua bahagian termasuk tulang ke dalam mesin untuk
dihancurkan hingga texture-nya sama seperti isi ayam dan daging sebenar.
- Bahan-bahan lain yang dicampurkan dalam proses MRM adalah seperti Protein Soya,
Pestured Vegetable Protein, MSG, Stok ayam/daging dan lain-lain bahan kimia
BACA DARI SINI:
4 comments:
Apa yg menariknya? Dari segi nutrisi ke? TErnyata makanan sejuk beku berasaskan poultry tu sbnrnya daging reject kan?
macam tu ke? owhhhhh sila buat burger sendiri
barang tak laku tapi dah buat beger/sosej mahal la pulak...
tp orang tetap suka makan jugak huhuh
Post a Comment