Nak Souvenier best?

Menarik Tertarik Info FastFood..


- Penghasilan daging burger lembu adalah melalui proses Trimming,
iaitu mencampurkan bahagian daging yang tidak terjual kerana terlalu banyak lemak.


- Daging burger dan sosej akan mengunakan MRM (Mechanically Recovered Meat)
*Proses mencampurkan semua bahagian termasuk tulang ke dalam mesin untuk
dihancurkan hingga texture-nya sama seperti isi ayam dan daging sebenar.


- Bahan-bahan lain yang dicampurkan dalam proses MRM adalah seperti Protein Soya,
Pestured Vegetable Protein, MSG, Stok ayam/daging dan lain-lain bahan kimia

BACA DARI SINI:

4 comments:

Fara said...

Apa yg menariknya? Dari segi nutrisi ke? TErnyata makanan sejuk beku berasaskan poultry tu sbnrnya daging reject kan?

emy|farid said...

macam tu ke? owhhhhh sila buat burger sendiri

cemomoi said...

barang tak laku tapi dah buat beger/sosej mahal la pulak...

nurkaloi said...

tp orang tetap suka makan jugak huhuh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...