Nak Souvenier best?

BUDAK SEKOLAH HISAP DADAH? EUWWW..

ADAKAH DENGAN PENRBITAN FILEM SEBEGINI DAPAT MEMBANTU KE ARAH MENGURANGKAN GEJALA SOSIAL KINI?


Penerbit Venture Hills Film Production, Susan Goh pula memberitahu bahawa pihaknya memang ingin menghasilkan sebuah filem yang dapat memberi kesedaran dan pengajaran kepada pelajar sekolah.
Menurutnya, gejala-gejala sosial seperti ponteng sekolah, pergaduhan, penculikan dan menggunakan pelajar untuk mengedar dadah adalah antara realiti yang berlaku sekarang dan itulah yang cuba dipaparkan dalam filem tersebut.
“Filem ini memaparkan isu masalah disiplin pelajar di sekolah yang sering menggusarkan banyak pihak. Sebagai penggiat filem, kami cuba membantu masalah ini dengan cara tersendiri iaitu melalui filem sebegini.
“Walaupun kami menyedari golongan remaja dilihat kurang menggemari filem-filem yang cuba memberi pengajaran kepada mereka, namun kami tetap berharap filem ini akan meninggalkan kesan di hati penonton,” jelasnya.
Sementara itu, salah seorang pelakon utamanya iaitu Chomatt Samad yang membawakan watak Shariff Khan memberitahu dia sangat berpuas hati dengan lakonannya dalam filem tersebut.
Ujarnya, meskipun dibarisi dengan pelakon-pelakon baharu untuk memegang watak utama, namun pengarah telah memberikan kebebasan kepada mereka untuk membawakan setiap watak dengan cara tersendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...