Nak Souvenier best?

Setin biskut buat ibu ayah

~memang x mengenal budi macam ni kan.. bayangkan penatlelah ibubapa jaga dari kecil.. kalau kita berbuat baik kepada ibubapa kita akan datang anak2 kita akan berbuat baik pada kita.. begitu juga sebaliknya..

Oleh Mary Victoria Dass
maryvictoria@hmetro.com.my
2010/08/31

JOHOR BAHRU: Seorang lelaki tidak mengenang budi apabila sanggup mengumpan ibu bapanya yang tinggal di sebuah rumah jagaan di sini, dengan setin biskut untuk memujuk mereka supaya jangan pulang ke rumah sempena Aidilfitri nanti, sebaliknya mahu mereka menyambut 1 Syawal di pusat jagaan itu.

SEDIH...pasangan warga emas terbabit  di Pusat Jagaan Warga Tua  Nur Ehsan.
SEDIH...pasangan warga emas terbabit di Pusat Jagaan Warga Tua Nur Ehsan.
Pada mulanya, kehadiran anak lelaki berusia 40-an itu disambut gembira pasangan warga emas berkenaan kerana menyangka mahu membawa mereka pulang menyambut hari raya bersama di rumahnya, tetapi lain pula berlaku.

Lelaki tidak mengenal budi itu sebaliknya memujuk ibu bapanya supaya beraya di pusat jagaan itu, malah enggan mendengar rintihan orang tuanya supaya tidak diperlakukan sedemikian.


Pengasas Persatuan Kebajikan Nur Ehsan Negeri Johor, Norijah Bidin, berkata kisah sedih pasangan penghuni pusat jagaan warga emas itu mengakibatkan kakitangan di situ terkilan dengan perangai lelaki terbabit.


Menurutnya, anak pasangan berkenaan yang tinggal di luar bandar raya ini mendakwa dia sibuk pada Aidilfitri nanti sebagai alasan tidak dapat membawa pulang orang tuanya beraya di rumah.


“Hanya Tuhan mengetahui kegembiraan pasangan itu apabila melihat kelibat anak yang disangka mahu menjemput mereka pulang meraikan Aidilfitri bersama keluarganya.

5 comments:

Puteri Dyla Qistina said...

Pernah dengar ttg...karma? :)

almutarjimah said...

tak sanggup sebenarnya nak baca...

@Puteri Dyla Qistina, bersangka baik jelah :)

Anonymous said...

ish ish ish... kesian

Wawa~* said...

bangang tau anak macam ni... mntak dijauhkanlah berperangai cenggitu...

Secret Whisper . net

nur said...

puteri,almutarjimah,mimi & wawa.. sebagai anak kita kena ambil pengajaran dari semua ni kan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...