Nak Souvenier best?

Lirik Lagu: Bulan Ramadhan Bulan Yang Mulia..

Lirik Lagu: Bulan Ramadhan Bulan Yang Mulia..



Bulan Ramadhan bulan yang mulia
bulan rahmat dan bulan berkat
bulan kebajikan pahala berganda
bulan keampunan doa diterima



bulan ramadhan quran diturunkan
untuk panduan hidup manusia
di dalamnya ada lailatul qadar


kebaikan dibuat lebih dari seribu bulan

bulan ramadhan pintu neraka ditutup
mereka yang diazab kubur direhatkan


iblis dan syaitan kakinya dirantai
sebagai memuliakan bulan ramadhan

berlumba-lumbalah mencari keredhaan

puasa di siangnya menghidupkan malam
banyakkanlah doa lebihkan sedekah
kawallah diri daripada dosa-dosa

beriktikaflah di sepuluh akhir ramadhan
jika ada peluang masa pun ada
kerana ia sunnat yang digalakkan
Rasulullah tidak pernah meninggalkan

Ramadhan3x
Bulan Rahmat

5 comments:

Kakzakie said...

Kakak baca bait-bait indah tapi tak dapat tangkap lagu siapa...

Sekejap dah masuk 10 hari berpuasa kan..

Rai said...

lagu2 raya dah mula berkumandang di pasar pasaraya kan..sakan..

faraherda. razalan said...

Eh, skg radio dah putar lagu ry kan?

ieja amieja said...

masuk shopping complex je lagu raya berkumandang sana sini..kat radio pun dah ada dah..mood nak kemas umah dah start nih..

Aisy Nasiha said...

anak saya si kecik Naim tu dh mula pasang lagu raaya..mcm la dia fhm, tapi lagu yg versi upin ipin tu dia suka sangat dengar..kat phone, berkali2 dia dengar..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...