Nak Souvenier best?

Olympics 2012: Malaysia.

Olympics 2012: Malaysia.

Dah beberapa hari Game Olympic 2012 berlangsung di Kota London, GBR. Sempat juga tengok opening Olympics 2012 di internet- live. Tapi halfway ajala.. Lepas tu tengok kat youtube saja..

Rupa-rupanya pada malam tu ada disiar kat tv pula opening Olympics 2012 tu. Penat je tengok kat youtube.. Sekarang ni timbul 'isu' tentang opening olympics tu. Bermacam kontroversi dan interpretasi yang timbul sejak itu. Mana yang tahu.. tahula.. mana yang tak tahu.. dan nak tahu.. kena la cari sendiri kan.. Dunia internet ni kan luas.. tanpa sempadan.

Yang paling menyentuh hati adalah tentang atlet menembak, suryani tu. Begitu tabah membawa harapan Malaysia ke Olympics 2012. Namun nak buat macamana.. Bukan rezeki beliau.. Dengan sarat mengandung 8 bulan tu, tetap juga beliau nak menyumbang untuk Malaysia.. 

Kita ada ke nak menyumbang untuk negara kita ni?
Paling tidak pun.. menyumbang untuk menjadikan negara kita ni sentiasa aman makmur.. jangan timbul huru hara.. (haih- semangat kebangsaan..)

2 comments:

Tengku Laurel Adamila said...

Yup ! Betul tu ! >,<

Aisy Nasiha said...

Betul, orang yang mcm ni mmg taj leh tgk orang lain bt apa pun, ada saja salah dan tak kena.. Ada saja nak buat isu...Tumpang geram..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...