Nak Souvenier best?

Nasi Lemak 30 Sen..

INI BUKAN CERITA SENDIRI..
TAPI CERITA DARI BLOGGER YG DIPANGGIL TIMAH..

Aku segera ke kantin beli nasi lemak..mase tu harga nasi lemak RM 0.30 dicampur dengan air 1 cawan harga RM 0.20.. cukuplah 50 SEN  untuk breakfast..kenyang makan di kantin aku kembali ke kelas..tiba-tiba aku disapa oleh budak kelas aku Suzi..."Woi..timah!"..aku menolehkan muka mencari suara itu..belom sempat aku mendongakkan kepala..tudung aku ditarik..sungguh nakal budak itu! memang cari nahas pagi-pagi..aku pon tanpa menoleh kiri dan kanan kejar die masuk ke dalam kelas..puas pusing-pusing dalam kelas die ari keluar dan tanpa sedar aku dah pusing blok kelas aku 2 kali..huh! memang penat..ade ke patut pagi-pagi dah ajak aku main kejar-kejar...kalau lari pakai seluar track dengan t-shirt ok lah jugak..nie x,baju kurung plak tu..hampeh betol budak nieee.....

DULU NASI LEMAK HANYA 30sen YE..
SEKARANG DAH 2 RINGGIT YE..

3 comments:

Masduranisaqaseh said...

hahahaha.... begitu cepat masa berlalu..... rindu that time... dulu blanje skoll 30 sen jerr.. skang bagi kat anak blanje skoll RM3 sepagi je... pastu sepatang lak RM2....

Taty Hasbi said...

kt skola rndah sy dlu nasi lemak 20sen yee....tp skang suma dh naek harga woooo....Niway,suda follow ur blog..my blog...
http://tatyhasbi.blogspot.com

YNA said...

zaman yna x sempat jumpa nasi lemak 30sen :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...