Nak Souvenier best?

Apa itu GENOVASI.

~oh, now baru faham.. macam-macam terma sekarang ni. Kalau terlambat follow pasti la ibarat katak di bawah tempurung..


KUALA LUMPUR – Pertubuhan-pertubuhan belia di negara ini melihat penubuhan Genovasi (Generasi dan Inovasi) sebagai satu pengiktirafan kerajaan kepada golongan tersebut untuk menerajui pembangunan negara pada masa depan.
Penolong Setiausaha Agung Majlis Belia Malaysia, Ahmad Saparudin Yusup berkata, penubuhan Genovasi adalah satu langkah tepat kerajaan dalam melahirkan belia yang berinovasi seterusnya terlibat dalam pembangunan negara.
Katanya, dalam acuan membangunkan Malaysia menjadi negara maju pada tahun 2020, negara berada di landasan yang tepat dengan adanya Genovasi bagi membangunkan kemahiran inovasi dalam kalangan belia.
“Kami menyambut baik penubuhan Genovasi kerana ia membuktikan kerajaan serius dalam membangunkan belia,” katanya ketika dihubungi semalam.
Kelmarin, Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak pada sesi dialog dengan beberapa pemimpin bidang inovasi di Putrajaya mengumumkan penubuhan Genovasi sebagai inisiatif baharu yang berobjektif membangunkan belia untuk menjadi Duta Inovasi negara dan membolehkan mereka mencipta kekayaan serta memperbaiki taraf hidup.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...