Nak Souvenier best?

Nak tukar ke MFACE tak?

Kosmo!: Boleh ceritakan sedikit tentang laman sosial ini?
DATUK AC MIZAL: Mface adalah sebuah laman sosial terbaharu dengan konsepnya yang hampir sama dengan kebanyakan laman sosial yang lain. Apa yang membezakannya cuma reka bentuk paparan laman antara sesuatu laman web itu. Namun, saya yakin Mface yang bermaksud Malaysian Face ini mampu menjadi tarikan kepada para pengguna di negara ini.
Bagaimana boleh timbul idea untuk menghasilkan Mface?
Sebenarnya idea ini mula ditimbulkan bersama seorang individu iaitu Tedy Teow yang juga rakan kongsi dan pengasas bersama laman sosial Mface. Saya akui kewujudan laman sosial ini adalah ilham daripada laman Facebook yang mana fungsinya pengguna boleh mengemaskini status, maklumat terkini dan gambar dengan orang ramai.
Dengar kata anda turut mengundang 60 orang artis untuk menjayakan Mface ini?
Inilah satu lagi kelainan yang cuba dilakukan untuk membezakannya dengan laman sosial yang lain. Apa yang ingin saya tekankan, 60 orang artis yang saya undang ini adalah pemilik bersama serta rakan kongsi kepada Mface.
Setiap artis yang diundang, secara automatik mereka akan diberikan sebanyak 100,000 unit syer. Jika pengguna Mface nanti sudah mencecah satu juta pengguna, ia akan disenaraikan di bursa saham Malaysia.

14 comments:

Deru Ombak said...

Bnyk sgt laman sosial la Nur.. Tak terikut.. Kalau MFace berfungsi dengan baik, xsalah nak support. Boleh tutup jerk FB tu...

Pok Amai-Amai said...

Nur, mane pigi? Minggu nie bru nmpk kelibat entry all in one!

=D

nur said...

Deru Ombak..
ha a la kak.. banyak sangat.. tak terkejar.. rasanya paling ok FB la setakat ni..

nur said...

Fara..
ada je.
SEPI seketika..
rehat minda.

ainnoraini said...

FB pun tak barapa nak update..

salam ziarah...

Noraim said...

mface pulak? yg ada sekarang pun xreti nk guna lagi. hehe.

Ihsan Jaafar said...

Dari MFACE baik guna google+. heeeheeh

lagi syok kot.

eheehehe.

BTW< dah follow, jangan lupa follow balik ok.

www.tintaihsan.co.cc :)

KaK LimAh Si SupiR said...

huhu..byk sgt social network :P

mia said...

nak jugak? hehee, boleyy la ye nurr

nur said...

Ain.. Itula kan.. Lg byk lg x sempat

nur said...

Noraim
Mface ni yg terbaru.. Mungkin artis je pandai guna kot..

nur said...

Ihsan..
Google paling senang!

nur said...

K limah..
X terkira banyaknye..

nur said...

Mia.. Silakanlah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...