Nak Souvenier best?

Borang UPU 2012/2013.. Dah isi?

Borang UPU 2012/2013.. Dah isi? Sila lawati: http://www.mohe.gov.my/portal/

Bagi yang dah mesti rasa lega. Ada yang masih belum isi BORANG UPU ke?.. Masih berkira-kira nak isi ye?.. Agak- agaknya course apa yang menjadi pilihan? Kalau zaman dahulu sesiapa yang dapat masuk U tu memang dipandang tinggi.. Sekarang?..
Masih dipandang tinggi.. Iyalah. siapa yang tak bangga bila dapat masuk Universiti kan?.. Nak nak pula kalau dapat tawaran hingga ke luar negara. Di samping dapat menimba ilmu, dapat juga menimba pengalaman budaya negara orang. Cuma yang penting kena pandai pandai bawa diri..

Pandai jaga diri, tak semestinya untuk yang kat luar negara aja.. Yang kat dalam negara ni pun mesti pandai jaga diri juga.. Godaan macam-macam sekarang ni.. Pandai pilih kawan supaya sama-sama berjaya..

Kalau boleh nak pilih course yang menjanjikan peluang pekerjaan terus bila dah grad 3-4 tahun nanti.. Bidang paling glamer pastinya guru.. Tapi, dengar khabar ramai juga guru lepasan ijazah yang masih belum dapat posting.. jadi macam mana?.. meniaga atau jadi petani moden aja la.. :(

10 comments:

mia said...

aik, bukak lagi ke nur?

Aiman Isa said...

aaaa...teringat zaman nerves nak isi borang upu aka penentu masa depan tuh..

haha..

insan_marhaen said...

IM dah lepas dari semua ini.

p/s: iklan Congratulation! iPad2 berbuai-buai kat entri posting ini mengganggu pembacaan IM.

Noraim said...

saya tak apply lagi. takde masa nak beli no pin. serius, taktahu nak sambung degree apa. huhu.

Deru Ombak said...

Nur,,
Samalah mcm IM.. Dah lama berlalu..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

isilah dgn bijak.ikut apa yg anda minat kan nur?

Model Busana Muslim said...

artikel tulisan yang baik,,nice post slam kenal

iedchan said...

mintak business management la..hehe sebab banyak bidang boleh masuk...:P

MyZone~theUn4given said...

hihi..dulu pakai manual je..xder on9

☺MADiDEYHA☺ said...

menggigil nak isi borang UPU . fuhh !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...