Salin dari MYRESEPI..
Bahan-bahan ( 10 org makan )
2 sudu besar mentega
2 sudu besar minyak masak
2 sudu besar gula
300 ml air suam
6 g yis
500g tpg gandum
Cara-cara
1-mentega, minyak dan gula dibancuh dengan air suam
2-tepung di gaul dengan yis
3-Kemudian campur semua bahan dan uli hingga licin dan kental
4-perap selama 1jam dalam beg plastik yang tertutup atau bekas yang tertutup
5-Uli semula dan buat bulat2 dalam 18 biji
6-Canai nipis lebih kurang 0.4 cm
7-panaskan minyak dan goreng sebiji2, tunggu hingga roti kembung dulu baru terbalikkan.
8-Sedap dimakan bersama kari ayam dan daging
3 comments:
Sy pnh mkn roti arab. Sodap!
penah makan gak.. tapi x penah buat.. meh nak try resepi Nur k..
sedap ke roti arab ni? xpenah makan.. huu~
Post a Comment