Nak Souvenier best?

RESEPI TAT CHEESE.

SAMBUNGAN..


Bahan-bahan untuk Inti Tat Keju Bluberi
250g krim keju (cream cheese)
3 cmb gula pasir
2 cmb mentega
1 bj telur
6 cmb krim putar (whipping cream)
2 cmb tepung gandum
2 cmb blueberry filling

Cara membuat inti Tat Keju Bluberi
Pukul krim keju, mentega dan gula
Masukkan telur dan krim putar dan kacau lagi sehingga sebati.
Masukkan tepung gandum dan kacau menggunakan teknik kaup balik sehingga semuanya bercampur rata.
Ambil sedikit blueberry filling dan masukkan kedalam kulit tat.
Sudukan sedikit adunan tat keju menutupi seluruh blueberry filling. Jangan isi terlalu penuh. Sebaik-baiknya melebihi 3/4.
Titikkan sedikit blueberry filling dibahagian atas dan lorekkan menggunakan lidi yang tajam untuk membuat corak dan hiasan.
Bakar dalam ketuhar pada suhu 180C selama 10 minit sehingga masak.

1 comments:

~Nana 귀여운~ said...

nanti nak buat lah..ngeeee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...