Nak Souvenier best?

Paling takut berbahsa inggeris..


 Nora Shahaira said...

akak ni paling takut berbahsa inggeris..kerana terlalu fikirkna kesempurnaan grammarnya..bertambah hilang keyakinan bila akak mencuba orang selalu gelakkan..yg gelakkan tu org melayu kita..
tapi bila akak 'speaking' ngan org yg tak pandai berbahasa melayu seperti arab, japanese, chinese..akak selalu kata" sorry, my english not very well" tp mereka kata, ok je..tak pernah nak ejek akak..tu la melayu kita..dan sungguh berbangga kepada rakan2 yang memberi komen di entri nur itu..memang mereka sporting dan sudi berkongsi
August 12, 2011 5:31 PM


11 comments:

dyg said...

tu la dia org kita..ska gelakkn org lain sedangkn dri sndri pun xbtl

Gen2Merah said...

betul tu.. inilah orang kita yang berlagak ni, kita speaking sikit dah lah nak mengutuk..

malu la. English kan bukan bahasa ibunda kita .. sedangkan org putih luar sana bole terima broken english kita, napa org kita ni pula yg lebih2.. huhuhu

Nora Shahaira said...

habis dah..lepas ni depa takut nak speaking ngan akak nora dah..hahaha..

Nora Shahaira said...
This comment has been removed by the author.
Nora Shahaira said...
This comment has been removed by the author.
Raden said...

meh sini meh..kite spiking spiking london together gether

Cik Ila said...

orang kita mmg selalu pndang rendah kat org..tp die tak sedar die kat tahap mana...
huhuhu

Gadis Pemalu said...

hish.. kpd yg suke ketawa kn owg lain yg x berapa pandai speaking ni.. tok sah la... nanti Allah tarik kang apa yg korang dok banggekan kt orang lain...

cikgu saya kata... sblom ujian dia kata kt kelas kami, jangan takut untuk gagal... dan cikgu tu suruh kami langgar je grammar... nanti salah, kita jadi kanlah pengajaran..
tu yg satu kelas dok tenang je jawab kertas bi, dah cikgu kami kata langgar je.. hehe ;)

Atsuko Ichirou said...

tatabahasa melayu pon beterabur...
so, tak heran la bhse inggeris tak bape nk betul...
jangan nak belagak sangat la..
orang melayu nie suke pandang len mcm klu kite tak speaking betol kan??
hoho..
(aku pon malu gak nk ckp bhse inggris takot kene kutok)

dilah_buzz said...

dila pon kadang-kadang malu nk tulis english. but berani mencuba.kalau agak cm xbetul mesti check kamus. hehe lantak lah pe dorg fikir. janji kita cuba. speaking pon men hentam jer. penah la ada org asing tanya satu tmpt nih.dila men ckp jela. tengok fhm je diorang. hehe..

hidup mesti berani mencuba. tak gitu?=)

whitecappuccino said...

tak cuba tak tahu..belajar dari kesilapan..pedulikan apa dorang kata, bukan kita buat kesalahan jenayah pun. Kalau tak, sampai bila kita tak akan dapat memperbaiki kelemahan kita.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...