Nak Souvenier best?

Cepatnyeeee?

TEKNOLOGI SEMAKIN MAJU.. SIAPA LAMBAT MAKA KENA TINGGAL LE..


DULU, setiap kali mendengar perkataan mesin imbasan tomografi berkomputer (CT), ramai pesakit akan membayangkan kesengsaraan yang perlu dilalui untuk membuat imbasan.

Dos ubat yang digunakan dan tahap radiasi yang didedahkan menambah kerisauan kepada pesakit, manakala doktor pula amat sukar untuk menentukan diagnosis penyakit dengan imej yang kurang jelas.

Namun, Hospital Tung Shin, Jalan Pudu, Kuala Lumpur dengan kerjasama Philips kini menampilkan mesin imbasan CT generasi baharu kemudahan perubatan termoden dan yang pertama dipasang di Asia Tenggara.

Mesin yang dipanggil Philips Ingenuity CT menjanjikan keselesaan yang baik kepada pesakit dari segi dos yang diberikan dan tahap radiasi yang sentiasa menjadi suatu kegusaran kepada orang ramai.

Ia bertepatan dengan matlamat Hospital Tung Shin untuk memastikan kebajikan setiap pesakit terjamin. Menurut Presidennya, Ng Beh Tong, pemasangan mesin inovatif itu akan menukar gaya kerja lama yang konvensional kepada sesuatu yang moden dan pantas.

"Kemajuan ini akan meningkatkan ketepatan diagnosis penyakit, mencepatkan aliran kerja dan yang paling penting keselesaan pesakit terjamin," kata Beh Tong pada majlis pengenalan kepada pihak media baru-baru ini.

3 comments:

iz said...

mahal lagi ke murah lagi kos perubatan guna mesin baru nih??

btw,new hupdate>>

http://cintailmu89.blogspot.com/2011/08/arghhhgua-taknak-maaf-kan-lu-der.html

ProfHariz said...

Alhamdullilah.. Semoga ia bermanfaat :)

Mohd Zakwan said...

mesin tu untuk imbas penyakit apa ? hihi, zakwan mana tahu.


gadget followers selalu buat hal ? Jom ikuti tutorial ini dan masalah anda akan dapat diselesaikan :D
http://smileasuwant.blogspot.com/2011/08/gadget-followers-selalu-problemjom.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...