Nak Souvenier best?

Paranoid Kat Facebook.

Paranoid Kat Facebook.

Saat berbual-bual dengan seseorang haritu, maka terkeluar le topik ni. Paranoid kat Facebook? Maksudnya apa?.. Member Nur ni dia ternampakle member ni meng update status kat FB tu.. then dia macam terasa sangat dengan pernyataan member tu..

Yang tak bestnya, si member Nur ni punye la terasa dan terfikir-fikir apa yang dia dah buat silap, sehinggakan member ni sakit kepala teraat. Kasihan pun ada.

Rupanya, bila di selidiki, member dia tu adalah sedikit masalah mental.. Jadi Nur pesan kat dia, sabo ajela.. Dan usah  dilayankan.. nanti kita pulak yang tak pasal pasal jatuh sakit. Sebaliknya kita mendoakan agar yang sakit tu segera la sembuh ye tak?..

Apa nasihat kawan-kawan plak?

8 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

hahaahha..keburukan fb!

ArELeEz said...

klu dh diketahui si dia tu ade mental block, rasenye avoid je la dia.. means, xpayah pening2 nk pikir y dia wat camtu. lps tu, b'ckp dgn si dia bila perlu je..

Norhaizan hakim said...

Kesian kawan nur tu..tak pasal2 pening kepala. Betul kata ArELeEz..jgn dilayan kalau sudah diketahui keadaannya.

eza miza said...

tak pasal2 kita lak sakit kepala memikirkan perkara yang kita tak buat tu,... abaikan je org mental ni...nanti sama2 kita mental lak..hikhik

Anum said...

bad fb
hehe

Kesuma Angsana said...

KA sendiri x cukup aktif kat FB ni hehe

Leeza dayasari [santai leeza] said...

leeza pun harap harap dan harap kann.... kawan kpd kawan awk tu cepat sembuh drpd gejala itu.. errrr.....

ramai org update status meluahkan rasa, memerli dan sbgnya sehingga membuat org terasa hati... wlpn kita berfikir, mgkin itu bkn ditujukan kpd kita. tp boleh ker? boleh mmg boleh, tp susah nk laksanakan.

Sanji Ngatmi said...

fb ada pro kontra ..

untuk kawan blogger baik aku ..

Tag tiga rakan blogger untuk membuat esei sama bertajuk 'Esei: Perilaku anak Malaysia dulu sehingga sekarang'. Linkkan jawapan ke ruangan komen blog ngatmisanji untuk memenangi hadiah bernilai RM300. Tarikh tutup sehingga 19 Oktober 2012.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...