Nak Souvenier best?

TIPS KURUSKAN BADAN.

TIPS KURUSKAN BADAN.

Semua orang mengidamkan badan yang kurus. Siapa la yang tak nak kelihatan cadan bergaya. Kalau badan tu tak kurus, macam macam la cari TIPS NAK KURUSKAN BADAN. So far dah jumpa ke Tips Kuruskan badan tu?

Nur pun nak berkongsi la 

Tips Kuruskan Badan Versi Nur.


  • Yang penting kita tahu apa yang kita makan. Jauhkan makanan yang tidak berkhasiat.
  • Pastikan kita tahu jumlah kalori badan yang diperlukan -bergantung kepada berat badan dan aktiviti harian kita.
  • Perhatikan label makanan untuk jumlah kalori pada makanan tersebut.
  • Makan mengikut jadual. DILARANG SKIP JADUAL MAKAN.
  • Mesti makan tetapi kuantiti harus dikurangkan.
  • Jangan menahan diri dengan berlapar (nanti mesin dalam badan jadi tunggang langgang- sudahnya akan makan lebih banyak dari biasa)
  • Perlu bersenam.
  • Semua di atas haruslah berterusan.. jangan hangat hangat chicken poo poo (pinjam ayat ummuaidan)

6 comments:

Anum said...

bersenam sebenarnya kunci utama

Deru Ombak said...

Nur,, nampak Tajuk entry, terus terjah. Nak turunkan 2kg dah lebih setengah tahun. Gagalllll.. Thanks for the tips..

┐('⌣'┐) (┌'⌣')┌ said...

basic utk kuruskan badan :) he he

Leeza dayasari [santai leeza] said...

boleh share ni dgn kawan sy yg nk kuruskan badan, kecikkan badan.

Aziela said...

Ada lagi satu : Disiplin. Part nie lah orang yang nak kuruskan badan selalu kantoi, hehehehehe

Noor Azreen Ben Abon said...

terbaiklah post ni... saya suka membacanya dan ia berguna kepada si pembaca..teruskan usaha anda ^.^

Kuruskan Badan Sambil Makan McD

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...