Nak Souvenier best?

Bajet (Belanjawan 2013) / Isu Gula Sabah Sarawak.

Bajet (Belanjawan 2013) / Isu Gula Sabah Sarawak.


mstar:KUALA LUMPUR: Kelulusan Lesen Pengilang kepada Adamuda Sdn Bhd untuk memproses gula di Sarawak adalah sama dengan proses yang dilalui pengilang lain, kata Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri Datuk Seri Mustapa Mohamed.
Beliau berkata seperti syarikat pengilang gula lain, kelulusan lesen kepadaAdamuda Sdn Bhd juga melalui permohonan dan tidak dikenakan sebarang bayaran. "Pemohon perlu melengkapkan borang permohonan beserta dokumen sokongan yangdiperlukan untuk pertimbangan jawatankuasa pelaburan peringkat nasional untuk kelulusan berdasarkan kepada dasar semasa," katanya dalam jawapan bertuliskepada soalan Teo Nie Ching (DAP-Serdang) di Dewan Rakyat pada Selasa.
Teo ingin tahu mengapa Admuda Sdn Bhd diberi lesen tunggal untuk memprosesgula di Sarawak dan Sabah, dan sama ada lesen itu diberi melalui tender terbukaatau sebaliknya.
Mustapa berkata bagi menjamin bekalan gula di Sabah dan Sarawak mencukupi serta mengatasi masalah gula bertapis, kerajaan pada 23 Disember 2009 membenarkan kedua-dua negeri memiliki sebuah syarikat memproses gula masing-masing.

6 comments:

Anum said...

thanks for sharing

Shasha Yacob said...

info yang menarik :D

:: Mrs.Eady :: said...

info bagus ni..

ArELeEz said...

jom minum air masak! t'baekk.. ;P

Kesuma Angsana said...

gula oh gula !

Mayang ABDUL RAZAK said...

Innalillahiwainnaillaihi rojiun ..Salam kenal .. done follow… jemput ke blog sya yer…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...