Nak Souvenier best?

Tips elak gangguan telefon masa bercuti.


bestnya blogger ni...tentu pengalaman bercuti betul2 ni... sy rasanya tak mungkin lupa sebab masa bercuti kali ni saya sering dihubungi oleh rakan-rakan cikgu di sekolah sebab macam-macam kerja.-AISY NASIHA-

Bila Nur baca komen Aisy Nasiha kat atas ni tentang entry UNTUNGNYA JADI CIKGU

Tips elak gangguan telefon masa bercuti.

  • Pertama sekali, kemas kini no telefon kawan-kawan sepejabat/ sesekolah /sekompeni.
  • Kemudian set kan ringtone berbeza antara contact kawan sekerja dan urusan personal.
  • Takpun kalau ada dua nombor telefon yang berlainan lagi senang, masa bercuti tu bolehla off henset untuk kerja.
  • Jika ada terima panggilan dari pejabat, silentkan atau reject call.
  • Kalau rajin nak angkat, cakap je "ini rumah mayat, boleh saya bantu"..
  • Ha ha.. sebenarnya pepandai la nak uruskan.. semoga kurang gangguan semasa bercuti..

3 comments:

Anum said...

setuju2

Aisy Nasiha said...

haha..... nape sy xcuba tips ni sebelum ni? barulah orang tak kacau kan?

:: Mrs.Eady :: said...

tak pernah buat mcm nie..kekeke...sb takde org cari punnnn :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...