Nak Souvenier best?

PENGALAMAN BERSALIN?..

Mula2 push, baby macam nampak kepala sikit pastu masuk dalam balik…maybe sebab I didn’t put so much energy on the pushing (ada la dalam 3-4x push dah masa ni). So, midwife try another method dan suruh bengkokkan badan bentuk C and suruh I push kuat2 sambil tendang hip dia.

Wah…masa ni tiba2 excited sebab dapat peluang tendang orang free dan tak kene marah (mana nak dapat peluang macam ni weh?). Terus I push 2x kuat2 sambil tendang2 mak bidan tu *siap tertendang perut dia lagi, sian mak bidan tuh isk3x*.

The method’s really work as this time baby’s head dah leh nampak keluar dah. I dah set dalam hati: "I nak baby keluar jugak, tak tahan dah sakit nih". So, mak bidan ajar untuk wat 2 kali push. One small push untuk tolak kepala baby and one long & strong push untuk tolak baby keluar sepenuhnya.

NAK BACA LAGI?.. http://yatiechomeyllovecontest.blogspot.com/2011/07/detik-kelahiran-sn.html

TAHNIAH BUAT KAWAN-KAWAN YANG BERJUANG SEMASA WAKTU MELAHIRKAN.. SESUNGGUHNYA ITULAH YANG DIALAMI IBU KITA SEMUA SAAT MELAHIRKAN KITA...

5 comments:

Kakzakie said...

Saat itulah juga kita selalu ingat mati dan bahagia tidak terhingga selepas baby keluar...

nineynur said...

bila tgk yang real lg sayu rasa, 1st time tgk nanges weh

Cik Ayu said...

sume sakit hilang bila dpt tgk muka baby

aida4eva said...

tototttttttt!

http://aida4eva.blogspot.com

Liana Ryan said...

Pernah tengok dalam video dulu.. macam menarik ^^ dapat baby baru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...