Nak Souvenier best?

(Gambar ) Bersalin Dalam Air.

Nak share gambar ni.
Sebab ramai yang nak tahu.
Semenjak kelahiran Anak Angkasawan Negara .
Ibunya melahirkan Anak Angkasawan tu Dalam air..
Ye.. Bersalin dalam Air!!
Masih baru di Malaysia..

Agak agaknya kos berapa ye?
Ada yang NAK CUBA BERSALIN DALAM AIR?
Tengok gambar tu..

21 comments:

farah hanim said...

mane gmbrnye??

wida said...

dpt boy ker girl ni..mesti comel

hafiz said...

Lagi selamat ke? atau senang Nak beranak tuh?

nurr f@!sha f@t!h@h said...

as salam..nak share gak ler info nie...
ummi ada dengaq kat radio pasal dr halina bersalin dlm ayaq..(xdapat nak imagine la)..bila ummi tgok pic (oh!!! cam nie rupanya...xsejuk ker baby tur ~ riso pong ada)
tapi kuasa ALLAH kan...ALHAMDULILLAH DR HALINA SELAMAT MELAHIRKAN BAYI PEREMPUAN BERAT 3.6KG..NAMA SOFIA ISABELLA (XPASTI PLAK EJAAN..MAAF)

nurr f@!sha f@t!h@h said...

PROSES BERSALIN DLM AYAQ NIE KATANYA DAPAT MENGURANGKAN KESAKITAN & MEMPERCEPATKAN BERSALIN

Fitri Senin said...

melalui pembacaan la kan, bersalin dalam air ni selamat untuk baby sebab dalam perut kan baby dok dlm kita nye air ketuban. so kalo beranak dlm air pun kira environment baby kat dlm perut dengan masa bersalin tu sama je. Tp saya rasa sakit bersalin tu sama la juga tak kira bersalin dalam air atau atas katil

diana said...

maknanya dia takut sakit je la...

dwaty said...

maknya kan doktor mesti lagi banyak tau... baby girl ke boy???

amirah said...

kos dia mesti tinggi jugak ni..

Bui Junaidi said...

pagi tadi ada keluar dlm hot fm pasal dr halina beranak dlm air ni..18 jam baru anak keluar..x sanggup rs nk berendam dlm air lama2..bgs beranak mcm biasa..*_*

Nora Shahaira said...

18 jam? huik..kembang segala-galanya dalam air..ntahlah..tak boleh bayangkan lagi..

Mas said...

mas pernah tengok kat astro bersalin dalam air ni...
kat barat memang dah banyak yg buat...
memang semulajadi dan sakit tu kurang sikit dari bersalin biasa....

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

kat negara barat benda ni dah biasa..kita je kat mesia tamo praktik.. tapi gambor tu kecik sgtla..tak dpt tengok jelas..huhu

Rozita said...

no komen ;)

Miecyber said...

Cool.....

Ummi Hanie @ AnNisa Fadzil said...

ehh sejak bile malaysia dah start sediakn servis brsalin dlm air ye?

kakak sy dua2 anak dia brsalin dlm air..tp tu kat new zealand..dah biase

Miecyber said...

Kejadian Keretapi Peluru China bertembung tu berlaku pada 23 Julai 2011.

Ardini Humaira said...

mesti mahal kos dia.. :)

Chempaka Sari said...

sebenarnya dah lama dah.ia dapat mngurangkan kesakitan ibu dan baby. (baby pun sakit tau tima keluar dar saluran sempit tu. One more thing baby tak kan lemas sbb baby pun hidup dalam air jugak dalam perut. Selepas tali pusat dipotong barulah dia kene bernafas sendiri.

Chempaka Sari said...

lagi satu bersalam menonggeng dan mencangkung. Kat malaysia tak popular lagi. Tapi lagi senang lah nak keur. Saya cerita kat future husband, dia sempat buat lawak pulak katanya nanti doktor dgn nurse ingat sy buang tebiat ahah!

armouris said...

lagi info tentang bersalin dalam air di SIHAT SELALU - Bersalin Dalam Air Kurang Sakit

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...