Nak Souvenier best?

#JUVANA EPISOD AKHIR.

Sape tengok cerita JUVANA EPISOD AKHIR tadi? Best tak? Ceciter ceciter. Meh nak citer.. Tapi tak tau nak start dari mana.. Kira kita cerita apa yang ingat je la ye.. Oh ye, bagi yang belum pernah tonton cerita ni, rasanya kalau tengok EPISOD AKHIR JUVANA tadi tu pun mungkin boleh faham keseluruhan cerita. Hehe.. Itu betterla dari tengok dari awal, tak pernah miss tetiba tak berkesempatan nak tengok CERITA JUVANA EPISOD AKHIR tadi kat TV3.. frust la kan..

Baiklah, tanpa berterusan melalut, marilah meringkaskan cerita JUVANA yang telah berjaya menaikkan nama ZAHIRIL ADZIM dan CIKGU ZAKIAH.
- mula mula tunjuk budak2 juvana kena kurung manakala Cikgu Zakiah juga diikat.
Cikgu Ameer taknak bersubahat dgn en Warden , cuba selamatksn Cikgu Zakiah tapi akhirnya ditikam.(tercedera).
Berjaya melarikan diri tapi akhirnya semua ditangkap kembali oleh warden dan gengnya- Daim ditikam oleh Botak.
Mereka dikurung kembali- En Raja telefon polis kononnya budak2 juvana bikin rusuhan.
Bila polis datang, akhirnya En Raja ditangkap sbb cikgu Ameer berjaya selamatkan diri dan minta bantuan Polis.
Botak ditangkap dan meminta maaf.
Daim dilepaskan dari RUMAH WIRA BAKTI.
Kembali selepas 10 tahun untuk menjadi pengajar disitu bersama cikgu Zakiah...
Ayam - menjadi ayah yang berjaya dengan 8 orang anak ( tu pun kira pencapaian)
Botak - Peninju Asia

8 comments:

reza al-razi said...

Yg lain2 tu jdi ape r? X sempat nak baca sbb tulisan kecik & laju sgt.. huhu..

Chempaka Sari said...

beto kusyairi jugak yang baik kan...
harapkan pagar pagar makan padi..

insan_marhaen said...

IM pi jalan-jalan dengan ibu_suri tengok klinik kesihatan tempat menantu IM checkup.

Tak da can nak tengok tv..

Cikli said...

tahu habis jugak ye, tak macam cerita indon.

Fitri Senin said...

sape kwn daim yg baik dgn dia tu? Apek? Dia jd usahawan berjaya. Ada yang jadi pengusaha restoran kot. Ohhhh...KOmeng jadi pengawal keselamatan kat rumah wira Bakti. Panjang jadi model. Yang kenal itu2 je. Yang lain tu nak baca cam kecik je tulisan :D So far happy ending so good for everyone. Semlm ingakan Cikgu Zakiah dah kena rogol. Cuak seh..

Bui Junaidi said...

happy endingkan..best sangat *_*

Mommy Fara said...

adeh...cite melayu selalu mcm tu kan?

Nora Shahaira said...

ok dah selesai..kalo tak dengan en.hubby juga sibuknya..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...