Nak Souvenier best?

2 Telefon, Dah Jadi Keperluan ke?

Handset kini sudah menjadi keperluan. Alat komunikasi utama ni dah berkembang pesat. Tanpa telefon, ibarat putus hubungan dengan sanak saudara rakan taulan. Pelbagai jenis telefon ada , janji ada uang pilih aje..

Janggal pula bagi orang yang tak ada HANDPHONE ni kan. Ye la.. Paling kurang dalam satu rumah tu pasti ada sebiji HANDPHONE ke. Tapi rasanya setiap orang dalam rumah tu masing-masing ada HANDSET. Sekarang ni rasanya dah ramai yang ada 2 biji handphone seorang. Tak kurang juga yang ada lebih dari itu.
Peribadinya pun mempunyai lebih dari 1. Jangan salah faham. Bukan sindiket ni tau.. Terdapat beberapa sebab yang ditimbangkan untuk mendapat HANDSET kedua. 
Yang utamanya ada memisahkan antara formal dan tidak formal. Serta menggunakan telco yang berbeza. Ye la.. Dahtu jimat nak call mereka dengan telco sama .. Ada diskaun...

Kawan-kawan kat sini cemane ye? Berapa biji HANDSET yang kawan-kawan miliki? Kenapa ye?

4 comments:

Bui Junaidi said...

bui ada 2,satu bil,satu prepaid..
satu utk urusan rasmi,satu utk urusan x rasmi..
pernah tertinggal hp kat rumah,rasa mcm pelik sgt hidup..hehe *_*

ainie yusof said...

ada 1 ja...bg ainie 1 pn dh cukup...jimat duit...xpyh nak topup utk 2 handset

Bashtiah said...

hai! i ada 2, satu yg rm80 and satu lg yg bukan rm80. tp guna satu je. yg bukan rm80 tu dh rosak tp sebab cameranya still function so i guna sebagai camera je. xbaik membazir. ;)

lia AKA milo said...

ngeee..kalau Lia pula, x ada handphone pon, kalau nak guna atau nak telephone orang guna phone ofis(bos bukan marah pun),
kalau kat luar,publicphone kan bersepah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...