Nak Souvenier best?

Jana Bisnes Online Dari Rumah.

Bila baca tajuk je, terus rasa nak klik. Maklumla mata duitan. Betul ke kata orang mata duitan ni jenis tak pernah puas.
Dah kaya nak kaya lagi?.. Jadi bersederhana la kan?..

Sebenarnya, hasil dari bacaan kat berbagai jenis tempat serta pengalaman.. Duit sentiasa cukup untuk seseorang itu.
Jadi, bagaimana pula timbulnya isu 'tak cukup duit'?. Ini adalah gara-gara diri itu sendiri yang tak pandai mnguruskan duit yang ada.

Sebagai contoh, pernah dikongsi dalam entry sebelum ini tentang kisah kakak kepada akak nora. Seorang surirumah yang tak kerja, hanya suami yang kerja, namun cukup aja duitnya untuk sara keluarga. Maksudnya di sini.. kita nilai juga diri kita sejak mula, kalau tak mampu, tak payah gatal-gatal nak ambil. Akhirnya guna kad kredit.. Akhhirnya muflis.. Macamana?

Biar papa asal BERGAYA! (sesuai tak?)..

JOM DESIGN HADIAH SENDIRI.

13 comments:

Miecyber said...

Sendiri punya bajet,sendiri mau ingat ooooo.


Peribahasa Jepun ( Part 2 )

ardinihumaira said...

kena pandai urus kewangan :)

azzey said...

ukur baju dibadan sendiri kan nur..:)

Atiey said...

biasalah hidup kat dunia ni semua guna duit tu sebab sebut jer duit mesti berpinar mata...

Mommy Fara said...

sederhana lagi baik dari jadi kaya...

kaya....bile2 masa kalau Allah nak tarik kekayaan tu...

roda tu berpusing, kejap kite atas, kejap kite bawah....

hoyahadis said...

selalu jugak carik iklan kerja di rumah coz nak tolong family dari duk menganggur kat rumah.. tapi belum ada rezeki sbb bisnes online banyak yg tipu..(~_~)

hoyahadis said...

selalu jugak carik iklan kerja di rumah coz nak tolong family dari duk menganggur kat rumah.. tapi belum ada rezeki sbb bisnes online banyak yg tipu..(~_~)

amirah said...

betul betul..setuju..ukur nbaju badan sendiri

nurkaloi said...

kekadang tak ingat dunia
mudah lupa and alpa

SoLy SoLicious said...

kalau dah tamak.. mcm 2 la gaye..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

nafsu kuasai diri...

アヌム ちゃん~~ said...

Salam.konnichiwa^^.
Jalan2 sini.
Jemput2 singgah blog saya ye : http://frommetoyou85.blogspot.com/
Btw, nice blog :)
Thanks~

Anonymous said...

memang sekarang ini terdapat banyak cara untuk menjana wang dari rumah.

Anda semua dijemput untuk ke blog saya di http://blogsicilik.blogspot.com/ atau laman web saya di http://bisnessicilik.yolasite.com atau ke kedai online saya di http://guvironshoppingcenter.yolasite.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...