Nak Souvenier best?

TIP: CARA FOLLOW BLOG.

Entry kali ni nak berkongsi cara cara untuk follow sesebuah blog. Apakah ciri ciri blog yang nak di follow itu?.. Bergantung, kalau kita suka blog itu follow aje la..

Tutorial ini khas buat yang baru baru berjinak dengan blog ye.. Yang dah tahu, syyhh.. duk dendiam.. 


Mula mula sekali, bila kita buka sesuatu blog tu, cari butang Follow macam dalam gambar kat atas tu.. Klik kat situ dan..



Akan keluar tab / page macam kat atas ni.. Klik pada Follow this blog...



Bila dah klik tadi akan keluar page macam gambar kat atas tu.. Klik pada Done. Maka selesailah.. Nak cek balik samaada kita dah follow ke.. tengok balik kat page blog tadi.. Kalau dah selesai akan keluar nama kita kat Followers tu..



Oke kawan kawan.. Harap boleh faham.. Ada soalan?..



KREDIT

2 comments:

ummiarissa said...

ada follower tak beri link blog,susah nak jejak balik..macm mana tu?

cik zaty said...

dh ikt cara yg diberi tp stil x de link kt all blog updates pd dashboard.. knp yer?.. nk wat cm ne 2?..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...