Nak Souvenier best?

Tutorial : Cara Cara untuk Follow Blog. / Tingkatkan Follower

Entry kali ni nak berkongsi cara cara untuk follow sesebuah blog. Apakah ciri ciri blog yang nak di follow itu?.. Bergantung, kalau kita suka blog itu follow aje la..

Tutorial ini khas buat yang baru baru berjinak dengan blog ye.. Yang dah tahu, syyhh.. duk dendiam.. Sebenarnya ada pertanyaan, jadi.. alang alang nak menjawab.. terus buat entry la.. Lain kali kalau ada yang tanya lagi boleh bagi link ni je kan...

Zasssskan...




Mula mula sekali, bila kita buka sesuatu blog tu, cari butang Follow macam dalam gambar kat atas tu.. Klik kat situ dan..



Akan keluar tab / page macam kat atas ni.. Klik pada Follow this blog...



Bila dah klik tadi akan keluar page macam gambar kat atas tu.. Klik pada Done. Maka selesailah.. Nak cek balik samaada kita dah follow ke.. tengok balik kat page blog tadi.. Kalau dah selesai akan keluar nama kita kat Followers tu..



Oke kawan kawan.. Harap boleh faham.. Ada soalan?..

p.s anies.. i dah follow u, follow me back.. hehehe(lawak je...).. pinjam gambo sikit..

11 comments:

Boloque said...

nice..buat yg x tau lagi mmg berguna...

Rozali said...

Assalamualaikum

saya dah follow dah

Wassalam

DKosongLapan said...

Cik nur nak tanye...ngape sekaghang ni kalo awok polo oghang.....gambo awok x keluoooo

Beben said...

hihihihi...pollow2an yak...hohohoho

~Nur Zulaiha~ said...

nie cra tk follow blog, bkn tingkatkan follower...

isk, tak baik follower byk2... mkin mnigkat wit nuff nti..

nur,, cam ner nk tigkan wit nuff 2 yer... dah wat blgwalking sgala.. tp still wit tak naik2...pelik la..
kan clik nuff kat blog lain jgk ker??

puanbee said...

hehee..!

Deeyaudeen Sabri said...

sengal ~ :P

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

mari polow mempolow...

biskut said...

aii..takkan yang tuh pun tak tahu..hihi

niesz said...

hehehe..xpe2..niesz ok je..wow!ade name blog niesz d ctu..ekekeke..suke!

NORLIDA RAMLI said...

hehe..gud information bg sape yg xtau lg..
hehe..dh follow =))))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...