Nak Souvenier best?

Best Ke Twitter / Jom Login Twitter

Masa post tentang Vanidah Imran dan Rashidi Ishak yang menemani sedarenya ke Mahkamah Syariah tu, adala guna gambar yang di printscreen kan melalui twitter.. Almaklumla.. Sebenarnya baru snagat nak berjinak jinak merpati dengan twitter ni.. Belumle mahir sepenuhnya.. Ambil masa tu.. Dan taksangka best juge ye Twitter ni.. (Mode: excited).. Bukan apa ada artis, tokoh politik dan ramai lagi la.. Bolehle tau tentang mereka..

Macamana nak Login Twitter ni?.. First sekali mestila ada akaun ye.. Kalau takde akaun Twitter bolehla Register Dulu Twitter kat Twitter dot com. Simple sangat la prosedurnya.. Lepas tu godek godek sendiri la akaun Twitter anda tu.. Hehe..

Sebenarnya masa mula mula tu agak pening dengan si Twitter ni.. nak tweet tu apabende la.. Then bila dah lama lama okela kan..

Twitter melalui telefon?.. Boleh ke?.. Mengikut arahan yang ada kat situ, boleh sangatla.. Tapi rasanya terhad kepada pengguna Maxis Om Om dan TuneTalk sahaja.. Boleh direct tweet melalui phone la via sms.. Seronok kan? Cajnya pula macamana? Yang ni tak pasti sangat. Katanya rm1 untuk seminggu.

Nak Cuba tak Twitter tu?.. Meh la cuba dan Follow owner ALL IN ONE di sini ye.. Selamat bertweet tweet..

~Bagi mereka yang dah lama guna, ada tips tips menarik nak kongsi ke?

7 comments:

|| NaFiRaa || said...

x reti sgt nak guna twitter..:(

Wan Fakhrul Rin said...

Hehe.. kee pun baru join twitter gak.. cambest ;)

OLick SyaSya said...

bg ku twitter so far ok la..lyn jgk..ku tuwet2 ng sume owg..

azian said...

salam kenal...
alahai...nak berfacebook pun lepas opis hour...apatah lg tweet ni...
huhuhuhu...sedey2...

DKosongLapan said...

aiseimen....
awok walopon ade akaun twitter....tapi still tak pandei lagi gune.....dan ghase amcam tak best jeee...sape yang suke sms...twitter ni terbaik le utk komee

Peri PiA said...

mcm serabut sikit tweet ni hehe

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

xpernah bukak langsung twiter nieh...
hehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...