Nak Souvenier best?

Tutorial Memendekkan Senarai Blog.

Anda mempunyai masalah dengan bloglist yang banyak?.. Menyebabkan blog kita tu jadi panjang dah perlu skroll sampai hujung dunia.. ?.. Ada ke cara nak memendekkannya?.. Supaya blog list atau senarai blog itu tampak lebih kemas?.. Jom baca berikutnya.. Boleh cuba, pasti puashati..



Berdasarkan gambar kat atas ni, mula mula pilih design.. kemudian pilih edit bloglist..

Akan keluar tab yang macam kat bawah ni. 'Configure blog List'


Seterusnya, pilih show.. Kat situ ada beberapa pilihan samaada 5 atau 10 atau 25 atau all.. Jadi, kalau nak paling sikit bolehla show 5 sahaja.. Kemudian, jangan lupa tekan SAVE ye.. Penat -penat ubah tapi tak save.. rugi je.. Itu je.. Semudah memasak air untuk buat maggi..

Selamat mencuba jaya!



3 comments:

d_LA said...

yuppp..dla pun wat camtu..bloglist ni penting sbb sng nak gi terjah, xyah tgk kat dashboard..tp kalo ramai sgt terpaksa wat pendek jd 5 la kan baru nmpk smart..

Adzriel AB said...

samalah tu... blog ALL IN ONE pun dlm dlm My Friends' List

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

tutorial terbaek...
hehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...