Nak Souvenier best?

Nak Blogwalking Tak? Tips Blogwalking cara ALL IN ONE

Jom bakar kalori.. Tahukah anda bahawasanya dengan iron baju 2 jam baru dapat bakar 250 kalori.. Kalau makan burger sebiji pun belum tentu kalori burger tu boleh habis dibakar..

Cara cara yang betul untuk blogwalking adalah...
Eh ubah tajuk ye..
Tajuk yang betul.. Blogwalking sahaja..

Apa tujuan blogwalking? Menguruskan badan?.. Mempromosi blog? Mencari info atau gosip? Mencari idea? Sila jawab sendiri.. Rasanya jawapan mesti lebih dari satu kan..

Bila dah ada tujuan tu, barule leh start blogwalking kan.. Kat mana nak start dulu?.. Latest entry dalam bloglist?.. Latest orang yang menjerit kat shoutbox?.. Atau yang memang blog setia bersamamu(yang wajib visit hari hari macam blog ALL IN ONE ni ke)

Masa blogwalking tu, nak tinggal jejak ke?.. Kat mana? Kat komen box ke?.. Kat kotak chat je ke?.. Atau.. Malas nak buat dua dua(rugi tau)..

Kalau nak tinggal jejak kat kotak komen tu, nak tulis apa? (Tulis je la apa apa.. Kalau tak sayang tangan pun takpe eh.. jangan jangan.. 'Sila sayangi anggota badan anda ) Tulisla berkisar entry tu.. Tapi kadang kadang kalau BW ke blog, tujuan nak tinggal jejak tapi blog tu takde shoutbox.. tepakse komen gak kan..

Okela..

Jom BW ke sini

skooz-san

Shahazrin

N@SIQUE

cemomoi

amirah

CGG

9 comments:

Myra Jay said...

Btul, stuju ngan cara yg disarankan.. MJ pun BW ke blog dgn tinggalkan jejak di komen & shoutbox..
2 dalam 1..hehee

nub said...

yahaha.setuju2.

baincardin said...

Blogwalking ertinya berjalan blog. kalo berjalan guna kaki tapi blogwalking guna tangan. camner tu? ^_^

mamaqari said...

blogwalking mmg bagus utk kesihatan..eh silap bagus utk up traffic..hehehe

ann @ hatiberbunga said...

ann jarang dpt berblogwalking since opis dah byk block blogger.com.

tu la pasal takleh nk tinggal komen kt kotak komen. terpaksa tinggal jejak kt shoutbox je. (kali ni kes khas, tetiba arini TER boleh plak tinggal komen kt sini - magik!)

tp sedey la bila xleh nk komen kt kotak komen, pastu blog tu takde shoutbox. xde sapa tau kita dtg mengintai. ;)

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

nk BW laaa...

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

bw2...

a big girl. . . . . said...

scha ara sedang bw..
hehe..

babymia said...

join bw gak...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...