Nak Souvenier best?

Tentang Muhamad Hairuman..

Terbaru, penderitaan mangsa renjatan elektrik, Muhamad Hairuman Miskon, 22, turut mendapat perhatian artis yang menyertai program gotong-royong di rumah mangsa.

Muhamad Hairuman kehilangan kedua belah tangannya, kini masih dirawat di Hospital Tengku Ampuan Rahimah, Klang.

Barisan artis menyertai aktiviti kebajikan itu, Dafi, Zehra Zambri, Dior, Sofaz, Sabhi Saddi, Zul (2by2), Isma (AF) dan Fida.

Mereka meringankan tulang bersama orang kampung membaiki rumah Muhamad Hairuman dan membersihkan persekitaran halamannya.

Penganjuran gotong-royong itu adalah usaha Ahli Parlimen Tanjong Karang, Datuk Seri Noh Omar dengan kerjasama Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sungai Burong, Datuk Mohd Shamsudin Lias; portal murai.com.my; Majlis Belia Malaysia; Kelab Warisan Tanjung Karang; Majlis Belia Kuala Selangor dan Puteri UMNO Tanjong Karang.

~sumber SH..
Bersyukur masih dapat menikmati 'nikmat tangan itu...

3 comments:

Sunah Mohammad said...

alhamdulillah...:)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

alhamdulillah...

Maryuni Binti Miskon said...

Assalammualaikum wbt. Saya Maryuni Miskon, kakak kpd Hairuman amat-amat mengharapkan bantuan yang berterusan untuk menampung hidup dan menampung kos perbelanjaan perubatan hairuman. Bantuan telah terhenti sedangkan ubatan masih lagi diperlukan untuk menyembuhkan kesakitannya. Apatah lagi untuk merancang perjalanan kehidupan hairuman yang masih jauh. Hairuman OKU seumur hidup. Sekarang ini dia menjadi pesakit luar di hospital. Keadaan kulit yang melecur blm lagi sembuh, masih pedih, berair dan gatal. Manakala 3 kerat anggotanya telah dipotong, yang tinggal hanyalah 1 kerat iaitu kaki kanan, tetapi masih dalam pemulihan, tidak boleh digunakan untuk berdiri apatah lagi berjalan, kerana kelecuran yang teruk menyebabkan banyak saraf kaki yang rosak. Ini menyukarkan dia untuk menguruskan dirinya sendiri apatah lagi membuat aktiviti, terpaksa mengharapkan bantuan untuk bergerak. Harapan saya dapatlah kalian terus menyebarkan berita tentang hairuman kerana ramai juga yang tidak tahu tentang kisahnya bila berselisih dengan hairuman di tempat awam. Ada juga org awam yang prejudis dan seakan mengejek2 tanpa tahu apa sebenarnya dia jadi begitu. Harap ada insan-insan yang mulia sudi menghulurkan bantuan untuk menampung kos perubatannya. Tak tertanggung rasanya dengan derita dan kesedihan yang melanda. T.kasih atas sumbangan kalian semua. Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas kita semua. Amin....

Untuk sebarang sumbangan bolehlah disalurkan ke :

MARYUNI BT MISKON
MAYBANK A/C : 162030632448
CIMB A/C : 12570000203529
atau
MUHAMAD HAIRUMAN B. MISKON
CIMB A/C : 12570005386520

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...