Nak Souvenier best?

Nak Melabur Emas?.. Kayanya..

Tadi bila blogwalking ke bog SharingInfoz..(Pasti ramai dah tahu kan). Entry terbarunya pada ketika itu berkenaan memperkenalkan satu blog yang masih baru.. Blog berkongsi tentang tips tips kewangan.

Setelah baca kat blog SharingInfoz tu, tanpa melengahkan masa lagi berkunjungla ke blog bicara ringgit tu yang beralamat di : http://bicararinggit.blogspot.com/. First sekali yang menarik perhatian adalah tagline dia.. Best.. 'think before you write:.. ha. ni macam ala ala bercakap jugela.. kita ni kadang cakap tak berfikir dulu, tulis tak fikir.. kalau tersalah tulis boleh delete ye.. Tapi kalau salah cakap.. camne..

Lagi satu tagline dia: Before you spend, save.. Yang ni selalunye terbalik.. Dapat duit belanja dulu.. barule simpan.. Kadang takleh nak simpan pun dah lenyap.. Memang shopping adalah keseronokan yang tak terhingga kan.. Tapi kene beringat ingat juga...

Seronok bila baca blog blog yang bagi tips nak diamalkan ni.. Memang banyak yang dah dibaca, cuma tinggal nak praktikkan aja.. Nak atau tak nak saja.. Kita sendiri yang pilih.. Orang lain boleh membimbing. Tetapi keputusan tetap ditangan kita!!!

10 comments:

Citarasa Rinduan said...

nur--
kak singgah sini...
masih dalam demam..
tetap gagah nak jenguk kamu

PS: bab tip2 tu..memang terpuji..hanya nak dan tak nak sahaja..lagi satu bergantung niat..nak RM atau nak ikhlas bersahabat...
hak masing-masing..

Izamir Ridzwan said...

labur emas?/ wah syok tuh..boleh kaya

makdara TERdiva said...

duit bila dah kat tangan, mengalirnye macam air terjun..huhu!

ArELeEz said...

sbb soppin' = best! savin' = xbrape best! hu3..

Robot | Sakti said...

ada terfikir jugak nak membeli emas.

simpan untuk jangka masa yang lama, pastu jula bila nak kawen.

hehehe

Ujang9897 said...

duit bukak segalanya,takder duit segalanya takder.....ceeeewaaahhhh...hehe

~ PIJA ~ said...

gold investment...pelaburan yang terbaik buat mase nih...

cemomoi said...

emas mahallll nak beli pon kantoi camana nak melabur... leburrrrr

DKosongLapan said...

bagoih melabor emaih ni...sebabnye rege die kalo jatuh pun sikit jeee..... tapi naiknyeee...memang selalu...

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

sendiri wat keputusan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...