Nak Souvenier best?

CUTI SEM YANG PANJANG NAK BUAT APA?

Aduh.. pusing nak fikirkan nak buat apa la kan masa cuti-cuti semester yang panjang ni. Ada idea tak?.. Jom share kat sini. Kalau dulu-dulu cuti semester takde la panjang dan lama cenggini.. Ini berikutan Kementerian nak selaraskan semester pengajian di Malaysia selaras dengan internasional/ antarabangsa sebagai langkah nak tarik pelajar-pelajar luar sambung pelajaran di negara yang tercinta ni kan.

Jadi, nak buat apa?..

Senang je kalau taknak masa berlalu begitu sahaja.. BUATLA BLOG!! ye.. Salah satu cara nak isi masa lapang. Boleh dapat ramai kawan tau.. Dengan syarat kenala jadi peramah.. Rajin tegur menegur.. Senyum menyenyum..

Atau ada lagi aktiviti lain?.. Boleh juga bekerja di tempat-tempat yang menawarkan kerja kosong tu macam promoter kat pusat beli belah atau pembantu kedai.. Atau.. ada idea lain?..

7 comments:

Anisa Hang Tuah said...

kerja kerja ;D

Miss PIJAOSIX said...

Salam nur..mari berehat..

MyMye MyMya said...

kerja lbih baik kot...dpt duit poket sikit...hehehe :D

Fyzal said...

jadi research assistant kepada lecturer pun nice. takpun kerja promoter je. ada gak income :)

kinn said...

dah cuba cari kerja tapi xdapat.
bukak blog ari2 pun bosan pulak.
waaa bosan betul cuti lame2 ni.
boleh beku otak ni. haaiissshhh =,="

Ilmu said...

buat blog sambil jadi RA or RO pun boleh. Takde halnye. Dua2 dapat.

Nissa Jalaluddin said...

hehe...saya sahut seruan buat blog tu nur =).mmg time start cuti pun blog picisan saya tu lahir...hehe=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...