Nak Souvenier best?

Nasi Lemak Daun Pisang. Orang Puasa Jangan Baca..

Nanti terngidam- ngidam pula..
Susah tuan blog ALL IN ONE ni nanti.
Dua tiga hari ni bila buka blog pasti terjumpa entry tentang nas lemak.
Lepas tu tadi terbaca pula Banana Leaf restaurant. Tergoda dan peeut lantas terbayang NASI LEMAK beralaakan DAUN PISANG.
Apakah keistimewaannya?.. Tak istimewa? Tipula kalau kata NASI LEMAK DAUN PISANG tu tak istimewa.. Special la sebab dihidang atas daun pisang yang nenaikkan aromanya. Fulamak ai.. Berkeroncong , ghazal , qasidah bagai perut ni..

Mana nak cari menu sebegini.. Ada kat mana? Rata- rata takde daun pisang.. Yang ada NASI LEMAK POLISTERIN atau kertas pembalut yang warna brown tu..

Tak boleh tahannn!!!
Jom g makan dulu..
Pekena kopi O sekali..
Masyukk!!!

9 comments:

Park Min Rin said...

sedapnya.. kat sini susah benau nak cari nasi lemak daun pisang..huhu

baincardin said...

nasi lemak daun pisang...dah hampir pupus dah kt kl ni. ^_^'

Mommy Fara said...

peh, syoknye dpt mkn nasi lemak daun pisang....dulu2 mak suke bungkus nasi lemak daun pisang klu g balik kmpg or berkelah...bt bekal dlm perjalanan....sweet memory!

saya YANA said...

kt Batu Pahat masih ada lagi.. hehe

Lagenda Teragung said...

betul2, kebanyakkan kedai dh tak provide lagi nasi lemak dibungkus dengan daun pisang...

cuma kat rumah aku je, bila wat nasi lemak, daun pisang tak pernah ditinggalkan..

TAJUK:
Masakkan paling Stim

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

lama tak menikmati nasi lemak daun pisang....terliur dgr.mgu dpn la nk cr

ct_cucubi said...

amboi sedapnya.. buat perut rs lapa... nyum nyum..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

masyuk...

Peri PiA said...

ehehe,dah berbuka dah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...