Nak Souvenier best?

PENYATA GAJI.. CIKGU ZUBIR..

Bagi orang-orang gomen.. mesti dah dapat gaji itu hari kan.. Dah tau kan nak cek kat link mana kan?.. kat anm.gov.my la kan?.. Bagi yang baru mula kerja eh baru kali pertama dapat gaji.. Maka tahniah sebab dah dapat gaji PERTAMA hasil usaha selama sebulan itu.
Kalau kerja tu berbaloi dengan gaji yang diterima takpela kan.. Tapi kalau gaji tu tak berbaloi?.. Maksudnya kita kerja berhempas pulas,, tapi akhirnya gaji yang dapat tu tak setaraf dengan usaha.. Macam mana tu?..
Dan satu lagi situasi, jika kita dan kawan bekerja di tempat yang sama.. Namun kawan kita tu kerja acuh tak acuh sedangkan kkita menyiapkan semua kerja.. Tapi gaji masing-masing diterima pada CUKUP BULAN.. Jadi.. adilkah jika begitu?..
Kiranya TAK ACI la kan.. Sorang je yang penat.. Lagi sorang goyang kaki.. Pastu macamana kita nak buat jika hadapi situasi sebegitu.. Nak nasihat?.. Dah penat dah berbuih mulut ni.. Nak bermusuh?.. Nanti kerja tak siap.. Bos bising pula.. Lama-kelamaan kita yang teraniaya.Sebetulnya sama-sama kerja, sama-sama dapat ganjaran. bukan begitu?...
:
Okela.. Takmo melalut lelebih.. Kalau ada yang tengah FREE boleh join segmen CikGu Zubir kat Sini: http://zubir5588.blogspot.com/2011/06/komen-entry-dan-dapat-ganjaran.html

1 comments:

Chegu Zubir said...

ingatkan penyata gaji kite...hehehe...tq2..promote

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...