Nak Souvenier best?

Susulan bomba Wanita diBOTAKkan.. berita selanjutnya.

Jom Baca sikit..


ALOR SETAR — Jabatan Bomba dan Penyelamat diarah menjalankan siasatan dalaman berhubung kes beberapa pelatih wanita dibotakkan kepala mereka ketika mendaftar diri untuk menjalani latihan di Akademi Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia Wakaf Tapai di Marang, Terengganu pada awal bulan lepas.
Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan, Datuk Chor Chee Heung berkata, jika perlu, tindakan boleh diambil kerana perkara itu (tindakan memotong rambut) berkait dengan peraturan yang bukan hanya dalam Jabatan Bomba dan Penyelamat tetapi turut dilaksanakan pada anggota beruniform yang lain.
Chee Heung menjelaskan, bagi pelatih wanita Jabatan Bomba dan Penyelamat, rambut mereka akan digunting sehingga enam milimeter panjang kerana sebagai anggota Jabatan Bomba dan Penyelamat, jika wanita berambut panjang mungkin akan jadi halangan untuk menjalankan tugas yang melibatkan aktiviti fizikal.
"Ini kes pertama saya terima aduan seperti ini. Ini jelas tunjukkan perkara itu bukan sentiasa berlaku. Mungkin kali pertama dan tidak disengajakan. Saya tak nak cakap siapa betul siapa salah. Saya memang memahami sensitiviti agama bagi seorang wanita,” katanya pada sidang media di pejabat MCA Bahagian Alor Setar di Jalan Pegawai di sini hari ini. — Bernama

3 comments:

Nurul Jannah said...

err..nasib baik tak join bomba..huhu

cik blogger said...

ada sebab kenapa pihak atasan tetapkn mcm tu..bukan saje2..
rasanya sblm2 ni pun, pelatih bomba kena botakkan kepala..tapi diorang diam jek??
hmm, ni kes kejutan budaya la ni..huhu

Doctors in India said...


Thanks for knowing exactly when to tell me what I want to hear, when I want to hear it the most.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...