Nak Souvenier best?

Bangun Awal Bagus Tak?

Mestila bagus sebab semua kerja dapat dilakukan tepat pada waktunya.
Idokle kita tergesa- gesa dalam mengerjakan tugas seharian.
Cuba kalau kita bangun awal, mood pun pasti BAIKPUNYER kan.
Sangat berbeza jika kita terlewat bangun.
Terkocoh kacah nak mempersiapkan diri nak ke kerja.
Maka ada la barang sesuatu akan termiss..
Terlupa itu ini.. Hinggakan nak breakfast pun tak sempat.. ( ada lagi ke orang yg sempat breakfast kat rumah sebelum pergi kerja?)
Rasanya kalau ada pun yang jenis membawa sarapan ke tempat kerja..( kalau perempuan biasala.. Kalau lelaki?)

Berbalik pada topik bangun awal tadi, banyak juga petua yang dipelajari untuk bangun awal.. Antaranya adalah bercakap dengan bantal itu.. Kelakar juga tapi menjadi.. Ada jugak la member label kita ni tak betul bila bercakap dengan bantal.. Tapi sebenarnya itu adalah salah satu permainan psikologi minda. Sebenarnya yang penting, bila kita set minda kita.. Otomatiknya kita akan lebih peka .. Jadi bercakap dengan bantal cuma perlakuan.. Settingnya adalah diminda..
~tapi, persoalannya kalau kita aje yang sentiasa AWAL, sedangkan orang lain selalu lambat.. Bengang juga la kan.

5 comments:

harrazdani said...

bagus bgn awal ni......selain boleh menyihatkan badan kita akan rasa hari itu lebih panjnag dari biasa...dan secara automatiknya byk kerja yg kita boleh buat

p/s pasal ckp ngan bantal tu x berapa nak logik tp mugkin betul apa yg bro cakap....permainan minda.

CT NoArIzAh ArIs said...

Hari cuti bangun awal ada byk masa lak nak BW lepas kemas rumah lagi satu kita rasa cuti kita lebih berkualiti pasal byk benda leh buat... cuba klau bgn lewat...eh eh dh nak mlm blk ?????

Bui Idzra Ryn said...

bui kalau masa kerja mmg tpaksa bgn awal..sbb kena gerak dr rumah b4 pukul 6..tp kalau hujung minggu bui selalu lambat bgn..balas dendam..hehe

Mommy Fara said...

saya tak boleh bgn lambat. nanti pening!

belogkiter said...

saya kena bangun awal.. rumah jauh.. nanti jam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...