Nak Souvenier best?

APA YANG NAIK?

~Dah sah la tu naik ye.. Ada yang belum tahu ke? Krisis di Asia Barat yang sebabkan harga minyak ni melambung tinggi. Dan dari pembacaan dari blogger-blogger lain pun, harga Ron95 punye turn untuk NAIK pun akan sampai.. (PRU?)

KUALA LUMPUR - Petrol RON 97 dijual dengan harga baru pada RM2.70 seliter berkuat kuasa tengah malam tadi, kata Timbalan Presiden Persatuan Penjual Pengusaha Stesen Minyak Malaysia (PDAM), Datuk Zulkifli Mokti.

Kenaikan itu, bagaimanapun, tidak melibatkan RON 95 dan bahan api lain di negara ini.

Zulkifli berkata, peningkatan sebanyak 20 sen itu berikutan kenaikan harga minyak mentah di pasaran dunia kepada AS$114 setong minggu ini berbanding AS$105 minggu lepas.

"Kenaikan harga minyak mentah itu berikutan krisis di Asia Barat," katanya di sini semalam.



7 comments:

Chegu Zubir said...

harga minyak akan trus naik...percaya x??itu kenyataannya...jarang kita dengar harga minyak turun kan...tapi gaji tetap sama ...tak naik2...

jom bacaEntry Panjang-Panjang???perlu ke????

Nisa' Pasir Gudang said...

naik sama harga dgn kat tempat uncle ai di chicago tapi nilai duit kita tak sama huk! :(

Adzrien Shoppe said...

alamak... macam mana boleh tak perasan pulak.

aNiss :):) said...

harga minyak naik!! so, kena naik basikal lorhh!! ngee~

... said...

as salam..
hm..kenaikan.. ada pro dan con..
tapi bila fikir, semua ni ujian dari-Nya. redha tak redha kepada-Nya je..hm..


SAYA SUDAH CUNKAN BLOG SAYA ! SILA LA SINGGAH KAWAN KAWAN !

http://fadzli-rt.blogspot.com


saya reader baru dalam blog ni, nak tahu perkembangan blog ni~maka saya follow..
kalau ikhlas..follow la saya semula ;)

toyolkiut said...

naik la sepuluh kali lg pun..
orang yg mmbelinya x kn bkurang pun..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

naek jew tahu...
trun???
tah la..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...