Nak Souvenier best?

Hari Malaysia pun tak tau ke?

Hari Malaysia pun tak tau ke?

Bila menonton hasil interview kat kaca tv tu, sedih plak bila yang diinterview tu tak tahu apakah itu HARI MALAYSIA. Ada yang jawab sama macam HARI KEMERDEKAAN la.. Actually ramai juga yang jawab macam tu. Alamak, tak tau ke?.. Tau yang hari tu CUTI UMUM je kan.. Asal cuti umum takpe.. cuti pasal apa tak kisah le sebab yang penting cuti! Takyah sekolah takyah kerja.. yea..

Ada pulak yang jawab HARI MALAYSIA 16 SEPTEMBER tu adalah hari sempena 1MALAYSIA?.. Eh, iye ke.. Ada yang betul betul tak tahu dan dengan ikhlasnya jawab tak tahu. Jadi kat mana silapnye ye?.. Tak cukup pendedahan atau orang tu yang tak ambil pusing. Atau sebab masih baru, jadi ramai yang belum betul-betul tahu?..

(Oh ye yang di interview adalah orang Malaysia.. isk)..

6 comments:

Everything's Everythings said...

Alamak malunya..
Lepas baca entry ni terus type kt google search xD

Miss Uya said...

sampai hari ni uya pun tak tahu ape tu Hari Malaysia...

maybe sibuk bekerja kot tak sempat nak amik tahu..

yoon da-hyun said...

haha !!
gua pun malu beb !
dulu tak tao jugak .
lepas tho kawan explain kan .
da la kawan tho cina .
dia lg tau dari aku
-__-

shizansyafik said...

kesiannn...

insan marhaen said...

IM pun nasib baik banyak jumpa info dari media alternatif. kalau tak IM pun buta Hari malaysia!

ArELeEz said...

tarikh keramat tuh! sbb instead of hari penubuhan m'sia (formerly known as tanah melayu a.k.a malaya), tarikh tu jugak adalah birthday leez..! ;D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...