Nak Souvenier best?

Breakfast untuk kuruskan badan?

Breakfast untuk kuruskan badan?

Kenapa? Tak percaya?.. Ha, betulla tu. Kalau nak kuruskan badan , jangan tinggal atau skip meals.. Setiap meals tu penting.. Terutama sekali breakfast.. Itula nasihat rakan nur bila diajukan niat nak diet la konon-kononnye.. 

Kenapa penting breakfast tu?.. Sarapana pagi atau breakfast ni merupakan meal pertama kita setelah badan tu berehat semalaman. Jadi first thing waktu pagi, makan akan meningkatkan metabolisme badan. Jadi badan akan membakar lebih kalori.

Itula pentingnya breakfast ye kawan-kawan. Jadi, kawan-kawan semua dah breakfast ke belum? Breakfast apa pagi ni?.. Nur teringin nak minum kopi.. JOm mengopi dulu.. Agak-agak jenama kopi mana yang best ni? Cuba kawan-kawan bagi cadangan.. Bolehla nur cuba selepas ni.. terima kasih thank you..

4 comments:

Everything's Everythings said...

Kata org makan sarapan seperti seorang raja, makan lunch seperti seorang rakyat biasa dan makan dinner seperti miskin ;D

Tapi tu lah dh terjadi habits plak kita makan yg berat2 waktu lunch dan dinner xD

Breakfast selalu roti satu keping cmtu hak2

Sharinginfoz said...

memang penting sarapan..

JR said...

Yg penting cuba hindari makan selepas jam 6 ptg..makin lewat mkn, makin banyak peluang lemak meluaskan koloninya dlm perut

Noor Azreen Ben Abon said...

wah terbaiklah..

Kuruskan Badan Sambil Makan McD?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...