Nak Souvenier best?

Ada Orang Tanya

Nak beli kereta pertama.. Maksudnya bila mula mula start kerja mestilah keinginan membuak buak untuk membeli kereta. Senang untuk ke pejabat atau bersiar di hari minggu. Persoalannya nak beli kereta yang macamana ye?

Kalau boleh mestilah yang selesa dan nampak bergaya tetapi dengan harga yang murah. Yang menepati citarasa tentula harga pun ikut 'menawan' juga kan..

Nak beli kereta brand Malaysia ke nak beli yang jenama luar negara? Atau sebab nak jimat, beli yang second hand cukuplah... Nanti kalau dah berkeluarga, nak kena beli kereta besar pula.. Banyak juga yang nak difikirkan ni?..

Itulah sebabnya.. Semua perkara perlu ada perancangan...
Jadi.. nak beli kereta apa ye?

10 comments:

cemomoi said...

nak yang paling murah - keta tolak

nak ramai yang bole naik, beli la keta api tapi kalu nak yang pemandunya ramai penumpang lak sorang - keranda la

eelobor said...

tepuk dada tanya selera tapi jangan lupa ukur baju di badan sendiri

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

kena fikir utk jangka masa panjang..yg elok dan tahan,serta harga yg tak turun sangat bila nak jual nnt.

anne aziz said...

myvi myvi hehe.jimat mnyak

mamaqari said...

sokong beli keta m'sia..hehehe

nur said...

cemomoi
hihi..

nur said...

eelobor..
memang kene ukur.. bukan baju aje.. poket tu yg penting

nur said...

thanks LM

nur said...

anne
jimat jimat jimat

nur said...

mamaqari
barang buatan tempatan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...