Nak Souvenier best?

Login Facebook / Tips Tambah Trafik ke Blog

Sekarang ni dah jarang jarang nak login facebook tu. Lebih berminat untuk meng update blog dan berbogwalking. Tapi sebenarnya dengan Login facebook jugala salah satu cara cepat untuk blogwalking.. Setuju tak?.. Sebab melalui facebook, kita akan tahu siapa yang sedang update.. Jadi bolehla kita g serang orang tu dengan harapan bahawasanya orang itu akan datang menerjah balik blog kita.

Thru facebook juga kita dapat mempromosikan blog kita pada kawan kawan yang tiada blog. Kalau hari hari kita update status kat facebook, makanya lama lama mesti ada juga yang akan tertarik baca entry kita tu.. Nak nak pulak dia share pulak link tu.. Menarik bukan.. Itu khas untuk mereka yang banyak kawan..

Selain tu, cara promosi lain adalah dengan sertai kelab kelab malam.. bukan.. kelab kelab bloggers yang ada.. (Ni kira ibarat ketam mengajo anaknya nih).. Tapi boleh diamalkan .. Maksudnya sertai sesatu komuniti yang akan dapat mempublisitikan sesatu blog.. Dan setiapkali update pasti orang akan datang baca kan.. betul tak?.. Fikirkan


12 comments:

NARDtheNERD said...

i tak suka kawan2 baca blog i.
hehehe.

:))

Nieyzar said...

i setuju bangat... mmg selalu kita ptt promot blog kat fesbuk..

KizZ said...

Setuju!Besh2!Kiz memang wat benda2 nih!


Jom sini,
Segmen review blog:belog ini mengong!

siti faridah harun (nama penuh tu) said...

betul betul betul ,,, kalau like kan post sendiri kan terkeluar kat home,, haha

~fisha~ said...

haha..fisha pnh terngin nk buat fb khas untuk blog. tapi cam segan cz entry kite kadang2 cincai je.. malu~ muahahahah!:p

M I A J A M A L U D D I N said...

betul!!

siti faridah harun (nama penuh tu) said...

fisha,, kalau entry mgggedik bek xyah ade fan page kan? haha sy pn tringin gak nk buat tp entry x semacam fan nye,, haha

Sharifah nor said...

kawan2 fesbuk ada jugak yg ngikut buat blog..bila entry best..baru ler buh kat fbook..kalau tak...bikin malu jer!!!!

siti faridah harun (nama penuh tu) said...

betul2 sharifah,, hehe

y-A-n-A said...

segan nak share blog kt fb.. -___-

Ya ALya said...

setakat ni tak pernah share lagi kat FB...kwn2 blog je la yg baca pun.....

Sharinginfoz said...

bagus juga guna fb, sebab ramai yang guna benda alah ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...