Nak Souvenier best?

500 BLOG MENCARI HARTA KARUN : SOALAN ( 2)

image

SOALAN ( 2a )

Jika

http://potpetpotpetcoretcoret.blogspot.com + http://piqasweety.blogspot.com = http://www.jzbusinessworld.com

Jika

234 - http://masammaniskelat.blogspot.com = Mat Gebu ,

Bagaimana pula jika

renjerkabloi / http://nohfee.blogspot.com = ?

JAWAPAN:

485/5=97

jawapan 2a: anis.farhana atau http://anisfarhanaaliman.blogspot.com/

SOALAN ( 2b )

Berdasarkan blog ini , http://familymoza.blogspot.com

" Berapa banyak 'handmade wallet' yang telah mama jahit setakat ini.

jawapan 2b: TUJUH : sehingga entry 24/12: disini

PENDAPAT:(Pendapat anda mengenai soalan 2 ini)

Pada hemat penulis la kan.. Soalan nombor dua ini penuh cabaran. Mula mula sekali soalan nombor 2a. Sememangnya masa mula mula baca pening pening juga tau tak BA.. Hehe.. Apekebende yang BA tanya ni.. Mencabar sungguh. Kalipertama baca: tarak faham doe.. Then baca la lagi sekali.. Masih blur.. Apakah yang bermain di pikiran BA yang bijaksana itu.. Lalu otak ini cuba ligat berputar dan meletakkan diri pada pikiran BA.. Lalu penulis yang bijaksini ini pun mula la terfikir formula formula.. Rupanya ada terselit 'kelu lidah tanpa bicara' disitu.. Agak lama juga masa diambil untuk mendapat idea fikiran macam BA.. Maklumla.. BA ni kan berfikiran tersirat.. Macam buat rumusan karangan pula.. isi tersirat tersurat bagai.. Kawankawan faham ke?.. Cubala fahaminya.. Setelah mendapat 'kunci' tersebut makanya dapatla memberi jawapan sebagaimana di atas.. Harap betul dah tu..

Bagi soalan dua bee pula.. Klu nya agak mencabar juge.. Nak kena jadi akauntan mengira jumlah yang ingin diketahui.. Promot sikit no.. comey wallet wallet di situ.. Silala jenguk.. Rupanya dah pernah follow blog yang tersebut kerana join kontes yang dianjurkan.. malang tidak bau.. kalah le kontes tu.. Next time bagi menang ye .. Bagi wallet handmade yang chun tu pun da oke..
Sekian Terima Kasih. Tamat

1 comments:

~ch@wi~ said...

wah3..bgtu brsemangat..bagus2..huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...