Nak Souvenier best?

How to Calculate ASB Dividend / Cara Mengira Dividen ASB

Semalam mencari cari cara untuk kira dividen ASB. Taip ASB je kat google tu keluar le satu link ni. Tajuk How To Calculate ASB dividend. Detail la juga cara pengiraan yang diberikan. Campur tolak darab bahagi.. Bukan semua la.. Ada elemen bahagi dan darab je la.. Dua tiga kali baca pun.. Akhirnya tak faham juga.. Matematik memang hampeh la.. Tolong cikgu jangan marah..

Lepas tu mengikut kata Rozuan Ismail kat sini kalau RM50 akan jadila 58.00. Betul tak... Kalau lagi banyak lagi masyuk la ye.. Bolehla jadi jutawan (angan angan betul)..

Ada sesiapa lagi yang boleh suggestkan web/ link tentang ni.. thanks..

Oh ye.. link yang dimaksudkan tu ada kat sini

7 comments:

peah @ peps said...

wahh tq NUR..sangat2 helpful neh...

Dangerous And Toxicated Post!

MAMA AIZARA said...

tggu 3 jan je la pi update buku..
malas nak kira2, penin..

wan nurul hezrina abd halim said...

hehe tak suka matematik.malas kira tau2jer banyak.tapi dengarkata divden tahun nie banyak

mummy_ayu said...

wah..tq for the link..nak gie try jugak la..he he he...

Anonymous said...

Dividen tahun ni 7.5%..tinggi sikit banding tahun lpas.bonus maintain sama 1.25%...baru baca paper metro td :)

azzey said...

nur: best2....dpt dividen.....tp saya tak de...hu3....

Anonymous said...

tgk kat blog ni pon ada..

www.notamionline.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...