Nak Souvenier best?

Nak Anak? Nak Pregnant?...

~blogwalking dan lagi dan lagi dan ingin berkongsi cerita berikut yang dijumpai masa blogwalking.. untuk yang berminat ye..
------------------------------------------------------------------------------------
dr,mcmana nk kira hari subur saya?’

mmm….bagi org yg mmg plan nk conceive, hari subur @ ovulation day mmg sgt penting so that kita blh plan bila nk ‘bersama’ (u know what it is) dgn en hubby..

1st and foremost,apakah itu kitaran haid?

kitaran haid ni maksudnya dari hari pertama period (day 1) hingga la hari terakhir before period baru bermula. means that kalau kita first day period pada 1/3 then next period adalah 29/3 maknanya kitaran haid adalah 28 hari..

ovulation tu apa?

ovulation tu maksudnya telur kita akan keluar dari tempat persembunyiannya dan bersedia utk disenyawakan..

lebih lanjut di sini..

5 comments:

THE LEKAT LEKIT STORY said...

dah berjaya pun.. kekekekekeke. tp bkn senang ekk nak melaluinya. aduhai...

Adzriel AB said...

dah 5 orang dah...

tag utk nur : terima dgn senyum ye..

http://adzriel.blogspot.com/2011/02/segmen-1-senyum-tak-nampak-gigi.html

Citarasa Rinduan said...

kak ayu sedang berusaha..dan berusaha

AdiaLuze said...

Entri yang bagus untuk orang2 yang sedang berusaha mendapatkan zuriat seperti akak ni :) Thanks dear...

P/S : Salam perkenalan.... singgah dari blog EnBen >o<

Keep on blogging kay !! ^___^

Kalo sudi jom la join GA kite :)

Gieyana said...

gd infor nie..thks for sharing..:D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...