Nak Souvenier best?

Tertarik Dengan Ini.. Isu Hijab, niqab, Burqa..

Di Barat, hijab adalah jenama anda. Jika anda berwajah muram dan serius di khalayak umum, orang ramai mungkin berpendapat anda dipukul oleh suami atau ayah anda. Jadi, sentiasalah senyum,” pesannya.

Ramai wanita berhijab di London telah tampil bertemu Booth selepas menyaksikan kisahnya di YouTube.

Gadis-gadis seawal usia 12 tahun mengadu kepadanya masalah yang mereka alami setiap hari kerana menutup aurat mereka.

“Mereka mengadu, budak lelaki melihat mereka sebagai pengganas manakala budak perempuan lain beranggapan mereka ini bodoh. Namun, selepas melihat saya begitu yakin dalam hijab, mereka juga berasa bangga tentang diri mereka,” kata Booth.

Keluhan gadis-gadis itu memberi inspirasi kepada Booth untuk mencari idea untuk membuat flashmob hijab wanita.

“Saya mahu menyertai wanita muda berbakat untuk mencari cara-cara imaginatif bagi memaklumkan kepada penganut agama lain tentang kewujudan dan penerimaan wanita berhijab seperti kami dalam masyarakat.

~Tertarik dengan artikel ini.. Keyakinan diri itu penting.. Self confidence.. Yakin boleh.. Lagi kat sini

5 comments:

azzey said...

Kecantikan dalaman itu yg penting kan..;)

.::cintabungablogspot::. said...

nur... da berjaye amek award tu? ;)

sicKo^ said...

menarik topik ni.. Orang kat luar suka menilai dari luaran.. sebab tu diorang labelkan macam2 keatas org yg berhijab ni.. Diorang tak tau kebaikkannya..

amirah said...

menarik kan artikel ni?read it..tahniah pd lauren booth

.::cintabungablogspot::. said...

Cik nur taw tak camner nk display kan ke sidebar? if anything bole ty k :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...