Nak Souvenier best?

Sinopsis Drama:Trilogi Cinta

~Ini adalah sinopsis sebenar cerita drama Trilogi Cinta yang ditayangkan di TV1 setiap Ahad, Isnin dan Selasa jam 10 malam. Khabarnya drama ini berjaya mendapat bilangan penonton yang tinggi iaitu capai juta juta jugakla..

Rupanya cerita ni diadaptasi dari novelis yang tidak asing lagi, Sharifah Abu Salem. Memang novelnya hebat hebat ye.. Sekarang ni untuk mereka yang berbakat dalam penulisan, boleh kembangkan bakat dengan tulis cerpen atau cerita di blog.. Untung kalau ada editor yang berminat, mungkin dapat peluang terbitkan buku sendiri.. Blog adalah salah satu medium untuk mengasah bakat!

Trilogi Cinta mengisahkan cinta tiga segi antara Razif (Rosyam Noor), Salmi (Amyza Adnan) dan Norjinah (Fouziah Gous) yang terjadi tanpa diduga. Kecurangan Salmi mendatangkan musibah apabila dia terlibat dengan kemalangan dan lumpuh. Kerana cinta yang mendalam, Razif menerima Salmi semula.

Norjinah pula pada awalnya seorang pembantu rumah yang ditugaskan menjaga kedua-dua anak Razif. Namun keadaan menjadi tegang apabila hubungan mesra mereka dicemburui Salmi. Dalam diam Razif menaruh hati kepadanya, namun serba salah melihatkan keadaan isterinya yang lumpuh. Drama ini turut dibintangi oleh Raissudin Hamzah, Aida Khalida, Siti Fazurina, Reza Hasbi dan Nazim Othman.


JOM KLIK KLIK SINI:


8 comments:

MiYOKO SuKi said...

tak suka ngan nurjinah aka foziah gaus...

aritu layan gakk..lepas salmi meninggl, mls nk tgk dahhh

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

xberkesempatan nak tgk...

mamaqari said...

macamana salmi meninggal eh?terlepas la plk episode tu..tau2 dh xde watak salmi tu

Anonymous said...

Fauziah gous buat cita ni malap, raanya kalau ayu raudah yang bawa lagi best

Tips and Tricks blog said...

I love that idea. Great post!

Urology Surgery in India said...

Great post and thanks for sharing....

Dr. Pratibha Gogia said...

That was a VERY interesting one! Seriously interesting.

Dr. Meeta Joshi said...

Thank you, that was just an awesome post!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...