Nak Souvenier best?

Tiada Idea Untuk Tulis entry?

Kalau kawan kawan dilanda tiada idea dalam penghasilan entry entry di blog.. apa yang kawan kawan akan buat?... Macam mana kawan kawan semu cari idea untuk dimuatkan dalm blog?.. Apa yang nak ditulis atau dikongsikn dngan pembc?.. Atau terus sahaja menulis, biarkan jemari terus menaip bait kata yang terlintas di minda?..

Ini bukan nak berkongsi tips pun, cuma nak tahu je apa cara yang kawan kawan gunakan untuk mencari idea.. Macam nak buat lagu, perlukan tempat yang tenang lagi mendamaikan supaya ilham tu datang menjengah.. Nak pula tepi pantai, dalam hutan atau atas gunung.. Memang mendamaikan... Tenang aja...

Tapi kalau nak tulis entry blog, perlu ke itu semua?.. Kalau blog yang memerlukan susunan kata yang penuh puitis, mungkin suasana sekeliling mempengaruhi.. Tapi kalau santai santai aje.. Tengah bising hiruk pikuk pun rasanya idea tu mesti ada punye kan..

Apa kata kawan kawan.. Perlu persekitaran yang tenang ke untuk dapat idea post entry?

8 comments:

Epola said...

hiruk pikuk pon boleh wat entry. hehe

nway, kalau saye tade idea nk berblog saye online fb nagn twitter teross teross teross dan terosss! HAHA >.<

~ PIJA ~ said...

salam nur..

org dah biase dah alami sindrom tak tahu nak updet ape....:)

amirah said...

kadang2 dah terlampau byk sngt benda yg nak dibelog kan sampai dah takde idea!

sicKo^ said...

ko takder idea pun, ko tulis entry gak kan..

Rozali said...

Assalamualaikum Nur

menziarah ke blog kekawan ajer

Wassalam

af3b_p!LaH said...

kadang2 tengok toilet pn ade idea...

af3b_p!LaH said...

kadang2 tengok toilet pn ade idea...

ArMie said...

akk klau takde ide, tulis jer apa yg akk buat that day tapi tak ler in detail...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...