Nak Souvenier best?

Tertusuk Serpihan Kayu Velodrom.



KORAT, Thailand - Semangat juang yang tinggi menjadi azimat buat jagoan negara, Mohd. Azizulhasni Awang untuk menamatkan saingan final acara keirin pada Kejohanan Trek Berbasikal Siri Piala Dunia di Velodrom Manchester, London awal pagi semalam.

Sekalipun betis kirinya tertusuk serpihan kayu velodrom selepas dia terjatuh akibat pelanggaran dengan empat lagi pelumba, Azizulhasni masih mampu bangkit dan kembali meneruskan perlumbaan yang menyaksikannya meraih pingat gangsa.

Ketika insiden malang itu berlaku, Azizulhasni terjatuh bersama empat lagi pelumba yang lain iaitu Jason Niblett dari Australia, Kamil Kuczynski (Poland), Edward Dawkins (New Zealand) dan Juan Peralta Gascon (Sepanyol) ketika mereka bersaing di selekoh terakhir.

Ternyata semangat kental yang ditunjukkan pelumba berusia 23 tahun ini telah memukau penonton yang hadir bagi menyaksikan acara yang cukup dinanti-nantikan itu yang dimenangi pelumba sensasi Britain, Chris Hoy.

Selepas insiden tersebut, Azizulhasni terus dikejarkan ke Hospital Manchester Royal Infirmary untuk mendapatkan rawatan dan difahamkan, dia akan menjalani pembedahan kecil bagi mengeluarkan serpihan kayu kira-kira sepanjang 20 sentimeter itu.

Mengulas situasi terkini Azizulhasni, Presiden Persekutuan Kebangsaan Berbasikal Malaysia (PKBM), Abu Samah Abd. Wahab berkata, pelumba kelahiran Dungun, Terengganu ini tidak mengalami kecederaan yang serius.


JOM KLIK KLIK SINI:

5 comments:

.::cintabungablogspot::. said...

eeee....ngilu jekkk! :\


award utk ALL IN ONE :)

http://ikmalira87.blogspot.com/2011/02/awards-untuk-follower-kami.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+imGladBeWithYou+(.::I'M+GLAD+BE+WITH+YOU::.)

~ PIJA ~ said...

dah tengok tadi kat paper...ngeri jerk...tapi tahniah atas pingat tu..:)

Afiq Din said...

sakit tuh,,,

.::cintabungablogspot::. said...

Nur ~ heheh... just copy & save gambar then upload widget as PICTURE. tp sebelum tu resize dulu if size widget besar okeh :) 400pixel pon okie:)

mia said...

nurrr...huwaa..header cool ek..ehehe..mia baru je bc metro pasal berita ni..but alhamdulillah da brjaya kuarkan kayu tu..ehhee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...