Nak Souvenier best?

Kalau Tak Pergi Solat Jumaat.. Apa Jadik?

Rugila kannnn....

  • Solat Jumaat dua rakaat yang difardukan ke atas umat Islam membuktikan hari itu adalah semulia hari yang perlu ambil manfaat untuk mendapatkan ganjaran Allah daripada setiap amal ibadat yang dilaksanakan.
  • Rasulullah bersabda: “Sesiapa hadir solat Jumaat pada saat pertama, dia umpama berkorban seekor unta.
  • “Sesiapa hadir solat Jumaat pada saat kedua, dia seperti berkorban seekor lembu.
  • “Barang siapa yang menghadiri solat Jumaat pada saat yang ketiga, dia seperti berkorban seekor kibas.
  • “Sesiapa hadir solat Jumaat pada saat keempat, dia seperti memberi hadiah seekor ibu ayam dan sesiapa hadir solat pada saat kelima, dia seolah-olah memberi hadiah sebiji telur.”

4 comments:

BlueberrY CheesE said...

solat dua rakaat dan ganjaran yang besar,. tp ramai yg mensia2kan. ada tu, dok kat shopping complex, xde perasaan malu x pegi solat jumaat walaupun dah pakai complete set baju melayu. ish3

♥LyNnDa♥ said...

eee bdoce kn xsolat jumaat ^^

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

bukan susah..
g jew la..

Nina Juliana said...

berpesan² ke arah kebaikan, amat digalakkan... Terima Kasih..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...