Nak Souvenier best?

Chef Di Rumah?

Menonton AFC ni. Rancangan Chef @ Home.. Sangat le suke menonton rancangan masakan walhal tidakle tau memasak.. At least boleh menjamu mata dengan hidangan hidangan yang menyelerakan.. Bukan menjamu selera.. Tapi mata..

Teringin la nak jadi macam rancangan tu.. Konon konon ada Chef datang masak kat rumah kita and buat surprise kan.. Macam best je.. Nampak cam senang je depa masak tu.. Macam macam pulak tu and sekejap aje.. Hehe..

Memang pengaruh TV ni bukan saja efek kat kanak kanak ye.. Orang tua pun terpengaruh juga.. Buan sahaja remaja.. Tapi pengaruh yang baik tak salah la kan.. Yeala.. macam rancangan masakan ni mempengaruhi para tukang masak di rumah untuk mencuba resepi resepi baru kan..?...

Setuju tak kawan kawan..

5 comments:

Amira Naddia said...

lapa kn setiap kali tgok depa masak!

kawen dgn chef best gak ek

Adzriel AB said...

samalah kita.. masak ala kadar je.. he..he.

whitecappuccino said...

akak selalu jgk tgok AFC..tapi masak benda yg sama gak hahaha

.: iEyLa :. said...

ermm..klu tengok junior masterchef lagi la kagum..
budak2 masak..kalah kot kite2 ni..huhu

noraim said...

sokong! tgk dorg masam mcm sedap jek. padahal msk pon ala kadar jek. huhu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...