Nak Souvenier best?

Inilah Hasilnya Kalau Terlalu Bijak!..

~Kecanggihan teknologi yang di salahgunakan..

Kosmo! sebelum ini mendedahkan hasil satu kajian yang dibuat oleh seorang pensyarah Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) pada 2009 yang mendapati 60 peratus kes perzinaan berpunca daripada menonton bahan-bahan lucah.

Pakar Psikologi Kanak-Kanak dan Remaja UKM, Dr. Khaizil Ismail berkata, Kajian Remaja Berisiko Tinggi yang dijalankan selama enam bulan di pusat-pusat pemulihan akhlak di seluruh negara itu merangkumi kira-kira 600 responden yang berumur antara 15 dan 20 tahun.

Khaizil juga menyokong kenyataan bahawa kes buang bayi yang semakin banyak berpunca daripada menonton bahan lucah.

Selain cenderung melakukan zina, penyelidik di Pusat Penyelidikan Seks, Kesihatan dan Masyarakat Australia, Universiti La Trobe di Melbourne, Australia, Michael Flood mendapati kanak-kanak yang sering menonton filem porno menganggap kekerasan dalam hubungan seksual adalah perkara biasa.

9 comments:

Nancy Poh said...

Alamak..habislah, semua rakyat m'sia digalakkan 1 rumah 1 komputer kan..skarang ni kat kg. pun dah ada 3G..adoiii...


Entry Semasa:
Bila Pisau Tercucuk Pipi

.::cintabungablogspot::. said...

ishh... menakutkan...
law camni kite cadangkan pakar² IT untuk cipta satu software yg mn bile someone yg nk bukak website '***' tu kene masukkn ID kad nikah. skrng kang kawen da de kad kn? so pe kate kad tu kite adekan ID. kirenye website tu da xleh jadi tontonan umum lg da, just utk org yg da kawen..

nie pe yg sy t'pikir la, pndpt je... :)

shah-kayrul said...

wah semakin bahaya....makin susah la nak bendung klu macam ni

Nurul Afifah Addnan said...

da blaja..nk apply la plak..huh..

Adi Zhaf said...

haish bale bale...

:: Malaysia Menang ::

Nora Shahaira said...

itu pasal lah ramai yang kata, tak guna buka sekolah mengandung la, pusat asuhan wanita termengandung la..kerana masalah ini tetap akan terjadi tiada akan berkurangan

ia perlu di banteras dari akar umbi..macam kalau gi dating je, bila nampak berdua kena tangkap..amacam..mesti orang kata "leceh la macam tu" ..itulah kata-kata permulaan akan berlakulah zina sekejap lagi..

kepada yang dah tak tahan, dianjurkan kahwin..memang masih muda dan belum ada komitmen, tapi bila anda sudah tak tahan nafsu, ia menjadi hukum WAJIB kawen..

kan..kan..kan..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

adakah di negara kite yg begini atau semua nye same jew???

Rozali said...

Assalamualaikum Nur

banyakkan masa untuk ilmiah agama semasa di sekolah
Insyaallah..dpt menyelesaikan masaalah

Wassalam

ardinihumaira said...

susah kalo bab ni kan. huhuh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...